Oppskriftene du kan imponere med på 17. mai-frokosten

PAVLOVA: ... og eggerøre hører hjemme på en 17. mai-frokost. Oppskriftene finner du under. Foto: Sara Johannessen/Eivind Griffith Brænde/VG
PAVLOVA: ... og eggerøre hører hjemme på en 17. mai-frokost. Oppskriftene finner du under. Foto: Sara Johannessen/Eivind Griffith Brænde/VG

Potetsalat, eggerøre og pavlova passer perfekt på årets beste frokost.

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og bord skal dekkes, flagget skal heises og mat skal serveres.

Når du plutselig skal lage frokost og kaker til et helt lass mennesker, er det fort gjort å bli overveldet. Derfor har vi laget en praktisk liste med noen spennende frokostoppskrifter som garantert kommer til å gjøre champagnefrokosten til en rungende suksess.

Ta en titt under, og la deg inspirere:

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Hva er vel en 17.mai-frokost uten eggerøre? Dette er forøvrig ikke en hvilken som helst eggerøre, men selveste Kong Olavs spesielle eggerøre. Hemmeligheten bak den perfekte smaken finner du i linken under.

Foto: Jon Krog Pedersen
Foto: Jon Krog Pedersen

Spekemat og potetsalat er det perfekte følget. Slå to fluer i en smekk og server potetsalat med salt parmaskinke, friske druer og knasende pistasjnøtter. En ny og spennende vri på den klassiske potetsalaten.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Brød er kanskje ikke det første en prioriterer til en større sammenkomst, men det er alltid ekstra stas å kunne å servere hjemmebakt brød. Denne eltefrie oppskriften gir et saftig grovbrød med en sprø skorpe uten mye arbeid, og kan lages dagen før.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Nå er aspargesen i sesong. Kombinasjonen asparges og tynn spekeskinke smaker nydelig. Med litt smeltet brie på får du gourmetmat på 15 minutter.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Pai er godt både kaldt og varmt. Derfor kan du like gjerne lage den dagen i forveien, og spare deg selv for unødvendig stress på den store dagen. Denne kan du dessuten lage med frossen butterdeig, så da gjenstår det egentlig bare å lage fyllet.

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Pavlova og 17. mai går hånd i hånd. Her har Lise Finckenhagen laget en kjempeflott og enkel variant med friske bær som metter søtsuget til mange. Hurra!

Vil du overraske gjestene dine litt ekstra på kakebordet? Da bør du ta en titt på denne oppskriften.

Foto: Siv Romsdal
Foto: Siv Romsdal

Ingen 17. mai uten is! Og sskake er alltid en suksess blant både store og små. Denne kan du dessuten lage mange dager i forveien og sette i fryseren frem til servering.

Hev festen et ekstra hakk med en skikkelig god mimosa. Her blandes champagne, appelsinjuice og en liten skvett appelsinlikør. Hipp hipp!

Del gjerne dine 17. mai-oppskrifter under!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?