Den beste «ta med»-maten

3. juni 2016Aktuelt
STORFAVORITTER: Både kjøttboller og godt brød hører med til kodltbordet - og forøvrig kan du gjøre som du vil. Foto: Sara Johannessen/VG.
STORFAVORITTER: Både kjøttboller og godt brød hører med til kodltbordet - og forøvrig kan du gjøre som du vil. Foto: Sara Johannessen/VG.

Glem pai og spekefat. Det skal ikke så altfor mye til å sprite opp spleiselagsmaten.

Skoleavslutninger, fotballavslutninger og diverse andre avslutninger fyller mange ettermiddager nå for tiden. Det er rett og slett veldig mye som skal avsluttes før sommerferien kan starte. Ofte inviteres det til at alle skal ta med seg en rett hver til en større buffet. Idéen er strålende. Men variasjonen på bordet ikke bestandig like imponerende.

Ikke et vondt ord å si om pai og spekemat altså, nydelig begge deler, det var bare dette med variasjon. Det er jo selvsagt også dager hvor man faktisk ikke rekker å bake pestosnurrer, lage curry- og kokosmarinerte kyllingspyd, steke søtpotetbåter eller rulle kjøttboller. Alle foreldre forstår det. Men skulle være seg slik at du hadde litt tid til overs, da kan kanskje en av dagens forslag være aktuelle.

Jeg hadde i hvert fall blitt kjempeglad hvis et av disse fatene hadde dukket opp på en avslutningsbuffet i nærheten av meg.

Tips: Visste du at en veldig rask måte å finhakke urter på er ved hjelp av et glass og en saks? Plukk bladene av urteplanten, legg dem i et kjøkkenglass og klipp i vei, til de er så finhakkede som du ønsker. Fort gjort. Lite søl.

NB: Hvis du bruker grillpinner av tre, som du får kjøpt i de aller fleste matbutikker, må du legger dem i vann før du bruker dem. Så unngår du fliser i maten.

Publisert: 03.06.2016 kl. 10:30
Oppdatert: 07.06.2016 kl. 12:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?