Fra søtt til salt - her er seks måter å bruke opp høstens epler

6. oktober 2014Aktuelt
FRISTELSER: Man kan lage mye godt med de herlige norske eplene. Foto: Sara Johannessen/VG/Marianne Gehrken/Boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig»
FRISTELSER: Man kan lage mye godt med de herlige norske eplene. Foto: Sara Johannessen/VG/Marianne Gehrken/Boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig»

Lurer du på hva du skal gjøre med eplene som henger i hagen? Epler er kjempegodt til både søtt og salt - her er seks forslag til enhver smak.

Høsten er høysesong for de norske og utrolig nydelige eplene. De smaksrike saftbombene inneholder masse fiber, og man finner sunne C-vitaminer rett under skallet. Det finnes utrolig mange eplevarianter, og de mest kjente norske er sortene Summerred, Aroma, Gravenstein og Åkerø. Disse er både friske og syrlige i smaken.

Er du så heldig å ha en hage full av epletrær kan du fort bli overveldet av de store mengdene frukt som vokser og gror. Selv om de norske eplene er mer enn gode nok til å nyte i sin naturlige form, frister det innimellom med noko attåt. Det er i tillegg grenser for hvor mange epler man kan knaske i seg i løpet av en dag.

Derfor har vi samlet seks nydelige epleoppskrifter til glede og inspirasjon. Har du ikke epler i hagen, men vil lage noe godt, får du kjøpt norske epler i butikken.

Nyt de norske eplene mens du har sjansen med disse oppskriftene:

Hva er dine favoritt-epleoppskrifter? Del gjerne i kommentarfeltet eller på Instagram, og merk bildet med #godtno!

Publisert: 06.10.2014 kl. 09:00
Oppdatert: 21.09.2016 kl. 09:02


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?