Ukens matblogg: Ramenburger à la Malin Kulseth og Lars Vaular

9. juli 2015Aktuelt
EKSOTISK: Det er ganske spesielt å sette i gang med å lage hamburgerbrød av nudler, men det er det som skal til for å få til en skikkelig ramenburger. Det og litt sticky soyasaus. Foto: Pia Skevik/Matvrakbloggen.
EKSOTISK: Det er ganske spesielt å sette i gang med å lage hamburgerbrød av nudler, men det er det som skal til for å få til en skikkelig ramenburger. Det og litt sticky soyasaus. Foto: Pia Skevik/Matvrakbloggen.

Original digg smak, en ramenburger blir du skikkelig mett av.

Ukens matblogger Pia Skevik (34)
Programleder i NRK P1 og P2, og DJ.
Bor i Oslo. Favorittråvaren er fjellgrisen til Knut Ødegård fra Valdres.
Når jeg lager mat så liker jeg å ha god tid!
Blogg: www.matvrakbloggen.no
Enkel, usnobbete inspirasjon for folk i tidsklemma.
Foto: Amalie Skevik.
Ukens matblogger Pia Skevik (34) Programleder i NRK P1 og P2, og DJ. Bor i Oslo. Favorittråvaren er fjellgrisen til Knut Ødegård fra Valdres. Når jeg lager mat så liker jeg å ha god tid! Blogg: www.matvrakbloggen.no Enkel, usnobbete inspirasjon for folk i tidsklemma. Foto: Amalie Skevik.

- Denne burgeren er litt som å dra på ekskursjon til en absurd kunstinstallasjon, du klarer ikke forestille deg hvordan det smaker, så du må bare prøver selv, sier ukens matblogger Pia Skevik til Godt.no.

- Jeg er egentlig svak for både burger og asiatisk mat, og jeg smakte den første gang da mine naboer og venner Malin Kulseth og Lars Vaular lagde den. Jeg skjønte fort at jeg måtte prøve den selv også. Dette er typisk avslappet høytidsmiddag, av typen som passer svært godt til en helgemiddag uten altfor mange gjester, sier hun.

- Vi inviterte mange venner over og lagde maten sammen, dernest er det jo veldig eksotisk å lage burgerbrød av nudler, da. Alle syntes det smakte veldig godt, men det å ta en hel bit av burgeren, det krever god kjevekontroll, forteller Pia.

- Det er vanskelig å forestille seg at burgerbrød av nudler kan bli særlig vellykket, men det smaker altså utrolig godt, og kombinert med de småspicy smakene man bruker i kjøttdeigen er dette en innertier. Neste gang skal jeg gå enda lenger øst i når jeg smaksetter kjøttdeigen, litt finhakket ingefær, kanskje til og med litt mirin og wasabi, sier hun.

- Pass på at du har god tid. Dette er ikke en av de oppskriftene man kan slenge sammen i hui og hast, sier Pia.

Les bloggen til Pia her, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter også.

Ramenburger

Ingredienser for 4 personer

Ramenbuns:

2 pakker eggnudler

Sesamolje

Ett eller to egg, pisket

Burgere:

400 gram kjøttdeig

1 halv rødløk

1 halv tomat

2 hvitløksfedd

2 ss worcestershire saus

2 toppede teskjeer med grovkornet sennep

6 ss olivenolje

Vårløk, skåret i tynne skiver

Sticky soya saus (-du kan også bruke bare vanlig soyasaus altså):

4 ss lys soyasaus

2 ss mørk soyasaus

4 ts sukker

2 ts sesamolje

2 ts vann

1-2 ss maizenna (for å gjøre sausen tykk)

Ruccola, rødløk og tomater til garnityr.

Malin og Lars har laget sin egen signatur med ost og speilegg. Det anbefales.

Slik gjør du det:

Pia beregner minst 3 timer på å lage dette.

Kok nudlene etter anvisning på pakken, tilsett sesamolje i vannet.

La det kjøle seg litt før du blander nudlene med pisket egg. Form nudlene til ramenbuns med runde former og la dem stå i kjøleskapet i ca 20-30 minutter.

Bland kjøttdeig med rødløk, tomat, hvitløk, worcestershire saus, grovkornet sennep, olivenolje og vårløk. Form til burgere med hendene, eller bruk en liten rund form av et eller annet slag. (her bruker vi også de ildfaste creme brulée-formene) La burgerne stå i kjøleskapet i ca 20-30 minutter eller til helt avkjølt.

Ha formene med ramenbuns i ovnen på ca 100 grader i 5-10 minutter etter at de har stått i kjøleskapet, så de finner formen.

Lag sticky soyasaus.

Varm olje i en stekepanne og stek burgerne i 3-5 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Sett til side og hold dem varme til ramenbunsene er ferdig. Sett dem i ovnen og la osten smelte på toppen, mens du steker ramenbuns og speilegg.

Varm olje (i en ren stekepanne) og stek ramenbuns i 2-3 minutter, eller til de er gyldne. Hvis du har en «cooking ring» eller noe annet som kan brukes i pannen, kan det være en fordel å steke dem i ringen for å holde på formen. Stek speilegg etter foretrukket metode. Men altså – plommen bør ikke være fast!

Bygg ramenburgeren med en ramenbun, sticky soyasaus, ruccola, tomat og rødløk, burger, sticky soyasaus, speilegg og vårløk, og en ramenbun på toppen.

BIG BITE: Du skal ha rimelig god kjevekontroll nå du skal ta en bit av denne burgeren - men matblogger Pia Skevik lover det er verdt å prøve. Foto: Pia Skevik/Matvrakbloggen.
BIG BITE: Du skal ha rimelig god kjevekontroll nå du skal ta en bit av denne burgeren - men matblogger Pia Skevik lover det er verdt å prøve. Foto: Pia Skevik/Matvrakbloggen.

Publisert: 09.07.2015 kl. 09:26
Oppdatert: 09.07.2015 kl. 10:16


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?