Student utfordrer cronuten med ellevill nudel-donut

19. november 2014Aktuelt
SNEDIG: Du tror det ikke før du får se det. Disse donut-ene er slettes ikke laget av klassisk deig... Foto: Culinary Bro-Down
SNEDIG: Du tror det ikke før du får se det. Disse donut-ene er slettes ikke laget av klassisk deig... Foto: Culinary Bro-Down

Hvis du trodde nudelburgeren var sprø, må du tro igjen. «The Ramnut» - en kombinasjon av ramennudler og donut - er det siste innen hybridbakst.

Det er tidligere blitt laget både burgere og burritos med ramennudler, men få har prøvd seg på bakst med nudler. Helt til nå...

Student og matblogger Josh Scherer (21) står bak bloggen Culinary Bro-Down, og har fått stor oppmerksomhet på Internett de siste dagene på grunn av sitt siste påfunn: «The Ramnut».

Scherer forteller at han kom på donut- og nudelkombinasjonen fordi alle andre nudel-ideer var «brukt opp».

- Andre matbloggere og oppskriftsutviklere har allerede prøvd ramenburgere, ramenpizza og ramentaco, men ingen hadde laget noe søtt før. Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne prøve meg, sier matbloggeren til Godt.

God kombinasjon

Mens den mer kjente cronut-en kombinerer de søte bakverkene croissant og donut, lages ramnut-ene av hurtignudler. Disse kokes i en melke- og kanelblanding, før de blandes med egg. Deretter går eggenudlene i fryseren en stund, før de blir formet til den karakteristiske donut-formen. De blir frityrstekt, og til slutt fylt med enten syltetøy eller krem, før de blir dekket av melis, skriver Daily Mail.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PASS OPP: Dette er ikke det du tror. Hvis du biter i denne og forventer en vanlig donut, kommer du til å bli overrasket. Foto: Culinary Bro-Down
PASS OPP: Dette er ikke det du tror. Hvis du biter i denne og forventer en vanlig donut, kommer du til å bli overrasket. Foto: Culinary Bro-Down

Folk flest forbinder kanskje nudler med den salte smaken av biff eller kylling, men ifølge Scherer fungere visstnok smakskombinasjonen eggenudler og søtt fyll svært god.

- Ramnut-en kunne minne om rispudding, men hadde likevel teksturen til en kugel (en bakt pudding med nudler, red.anm.). Det er jo tross alt bare frityrstekt deig dekket i sukker, forteller matbloggeren.

Pass på oljen

Til tross for den gode smaken, forteller Scherer at han ikke bare lager mat for smakens skyld, men også fordi han ønsker å skape matkultur, skriver Huffington Post.

- Så disse godsakene er «for vitenskapen», skriver han på bloggen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

YOLO: Nudel-donuten fylles med enten krem eller syltetøy for en spennende smaksopplevelse. Foto: Culinary Bro-Down
YOLO: Nudel-donuten fylles med enten krem eller syltetøy for en spennende smaksopplevelse. Foto: Culinary Bro-Down

Hvis du vil prøve deg på den noe spesielle donut-en, tipser Scherer alle aspirerende ramnut-makere til å passe godt på temperaturen til oljen.

– Siden du tross alt slipper halvfrosne skiver med nudler nedi gryten, kommer temperaturen til å synke mer enn du kanskje forventer. Pass derfor på at oljen holder seg et sted mellom 160 og 175 grader celsius, sier den matglade studenten.

Og til cronut-skaperen Dominique Ansel har han bare én beskjed:

- Copyrighten til navnet «ramnut» er til salgs for 50 dollar og et Olive Garden-gavekort (en restaurantkjede i USA, red. anm.). Kom og finn meg, Dominique Ansel, skriver han på bloggen.

Publisert: 19.11.2014 kl. 08:15
Oppdatert: 19.11.2014 kl. 09:24


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?