Sunn og god vintersalat
Lune ovnsbakte rotgrønnsaker med chèvre er en nydelig vintersalat som gjør deg mett på en lett måte.
Ukens matblogger Hanna Fjeldheim Dale har servert tapas til 70 gjester og drømmer om å utgi egen kokebok. Matbloggen er en slags bok-øvelse, der hun samler alle favorittoppskriftene og forsøker å inspirere leserne til å lage fargerik og sunn mat fra bunnen av.
- Denne salaten med rotgrønnsaker og chèvre har jeg laget til et tapas-bord, men den er også kjempegod i seg selv. Du kan lage den til både lunsj og middag, og som tilbehør til kylling eller fisk, sier Hanna til Godt.no.
- Jeg liker veldig godt lune salater om vinteren, og med chèvre er den mettende samtidig som den er lett. Vil du ha den litt mektigere kan du tilsette quinoa eller kikerter også, sier hun.
- Når du ovnsbaker grønnsaker får du frem de beste smakene, og hvis du blander rødbete, gulrot, persillerot får du så mange fine farger også. Jeg er veldig opptatt av fargekombinasjonene i maten, og jeg spiser like mye med øynene som med munnen, forklarer hun.
- Denne salaten er det vanskelig å gjøre noe feil med. Det eneste som man må være litt obs på, er å ikke bake grønnsakene for lenge i ovnen. Jeg liker at de bevarer litt spenst! Smak underveis, er tipset til Hanna.
Les den fine bloggen til Hanna her, og følg henne på Instagram også.
- 2 rødbeter
- 4 persillerøtter eller sellerirot
- 6 gulrøtter
- 2 ss rosmarin, tørr eller fersk
- olivenolje
- salt
- pepper
- noen never ruccola-salat
- ca 200 g fersk chèvre
Del gulrøttene i staver og persillerøttene i skiver. De trenger ikke skrelles. Skrell rødbetene, og skjær dem i biter. Ha grønnsakene på et par stekebrett, og drypp over olivenolje, salt, pepper og rosmarin. Jeg ovnsbakte rødbete på et brett alene, da den gjerne kan bakes litt lengre enn gulrot og persillerot. Rødbetene kan stå i ca 20 min ved 225 grader varmluft. Gulrøttene og persillerøttene er ferdig etter ca 10 min.
Fordel ruccola utover et fat. Topp med rødbeter, gulrøtter og persillerot. Smuldre tilslutt over chèvre. Salaten kan serveres lun, men den er like god kald. Nyt den i seg selv, eller sammen med kylling eller fisk.