Texmex middag

13. november 2012Aktuelt
Texmex på spyd - med chorizo, svinekjøtt, mais og paprika. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Texmex på spyd - med chorizo, svinekjøtt, mais og paprika. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Prøv pai, suppe eller spyd med texmex-smak.

Taco er blitt vår nye nasjonalrett, alle liker det og det er enkelt å lage. Den tacoen vi spiser her hjemme er vel ikke egentlig helt meksikansk, men faller inn under det vi kaller texmex mat. Texmex er en kombinasjon av meksikanske mattradisjoner og de matproduktene som var tilgjengelige i USA da disse begynte å spre seg oppover i Nord-Amerika.

Spesielt skiller texmex-mat seg fra mekiskansk mat i utbredt bruk av ost, og gratinert eller frityrstekt mat.

Her får du seks oppskrifter på texmex mat, inkludert en oppskrift på hjemmelaget taco, der du imponere med å gjøre alt fra bunnen av - inkludert krydderblandingen.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:37


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?