Partymat i en fei

13. november 2012Aktuelt
Server en deilig spinat, scampi og røkelakssuppe når du får gjester. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter.)
Server en deilig spinat, scampi og røkelakssuppe når du får gjester. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter.)

Ti gjester kommer om to timer. Dette kan du servere!

Det er kanskje ikke så ofte du får ti gjester overraskende på besøk om to timer, men hva hvis du skal ha middagsselskap fredag, etter jobb, og ikke har så mye tid? Eller du rett og slett ikke har lyst til å bruke mer enn et par timer på å forberede middagsselskapet, og være klar til å delta når gjestene kommer? Her får du gode tips til velsmakende og spennende retter som er ganske greie å forberede og som godt passer til et middagsselskap, på fire eller ti.

Lag en lekker suppe på spinat, det er ikke bare for Skipper'n, det er smakfullt, sunt og lekkert i fargen - suppen blir festfin når den toppes med reker og røkelaks. Også fiskesuppe kan absolutt være bra nok til fest, lag en kremet suppe på torsk, laks og reker smakt til med persille og gressløk. Lasagne er varmende god festmat, lag på lag med gode sauser og pasta - server den med en frisk grønn salat og litt godt brød.

Kylling kan også godt bli festmat, og muligheten er mange; mariner kyllingfiletene med chili og sitron og server med en salat på epler, squash og appelsin. Eller prøv en med paprikapulver, som gir en spennende røksmak på kjøttet, bakt i ovnen med chorizo, oliven og sitron. Kalvekjøtt er mer selskapelig i seg selv, og kan serveres med nesten hva som helst av tilbehør - prøv en variant med smørdampede grønnsaker og sherrysaus.

God festmiddag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?