Syv pastasalater med masse smak

SMAK OG BEHAG: Pastasalater er lettvint å lage og kan varieres i det uendelige etter ønske eller det du har tilgjengelig. Foto: Sara Johannessen / HappyFoodStories.Blogspot.no
SMAK OG BEHAG: Pastasalater er lettvint å lage og kan varieres i det uendelige etter ønske eller det du har tilgjengelig. Foto: Sara Johannessen / HappyFoodStories.Blogspot.no
Maria Tveiten Helgeby

Frisk opp lunsjen eller middagen med en digg pastasalat. Fra kylling og fullkornspasta til laks med dressing - her er et knippe pastaretter som passer enhver smak.

Temperaturen klatrer sakte, men sikkert høyere på gradestokken. Hva passer vel bedre enn en frisk og enkel pastasalat til lunsj eller middag?

Pasta er en italiensk matvare, som er laget av durumhvete, vann og gjerne egg. Pasta kommer i utrolig mange former og varianter, som sløyfeformet farfalle, rørformet penne eller den kjente og kjære spaghettien. Hvis du bytter ut durumhvete med for eksempel rismel eller hvetemel, får du forskjellige typer nudler.

Pastasalat er lettvint å lage, og passer perfekt på hektiske dager hvor du helst vil lage noe kjapt og godt. Dessuten smaker de som regel like gode varme som kalde. Som en bonus holder restene seg derfor bra, og kan dermed pakkes ned som en god lunsj til dagen etter.

Enten du foretrekker pasta uten gluten, egg og melk eller vegetarvarianter, så er det noe for alle og enhver.

Under har Godt plukket ut et utvalg forskjellige pastasalater full av gode smaker:

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Salat på glass er utrolig praktisk når du vil unngå dvassen salat til lunsj eller piknik i parken. Pasta, bacon og pesto er en nydelig kombinasjon. Her legges det lagvis i glasset, så er det bare å helle ut på en tallerken når du er sulten.

Foto: Meny
Foto: Meny

Klassikeren kylling og pasta trenger ikke å være tørr og kjedelig. Ved å tilsette helt enkle ingredienser som friske grønnsaker og god ost får du en smakfull og mettende pastasalat. Pinjekjerner i salaten gir ekstra krønsj og smak.

Foto: Blog.FatFreeVegan.com
Foto: Blog.FatFreeVegan.com

Hvis du er glad i grønnsaker og synes at pasta føles for tungt i magen, er dette den perfekte oppskriften for deg. Her er nemlig «pastaen» laget av finstrimlet squash! Hvis du ikke har en «spiralizer» til å strimle opp squashen, fungerer både kjøkkenmandolin og vanlig grønsaksskreller kjempebra for å få den rette effekten. Squashpastaen dekkes av en herlig peanøttdressing med ingefær og hvitløk, så her er det bare å sette i gang og strimle.

Foto: OhMyVeggies.com
Foto: OhMyVeggies.com

Nam, dette er en lekker og delikat salat med risnudler og marinert tofu. Kiersten fra bloggen Ohmyveggies sier at dette er en super salat å servere til flere personer. Her er det bare å sette frem alle de forskjellige ingrediensene og la folk ta det de har mest lyst på. Tofuen kan serveres både varm og kald, og den spicy dressingen passer perfekt til de friske grønnsakene.

Foto: TheIntolerantGourmet.com
Foto: TheIntolerantGourmet.com

Pasta og laks er en fantastisk kombinasjon, og med en dressing av sennep og dill blir denne pastasalaten nærmest uslåelig. I tillegg inneholder den verken gluten, egg eller melk, noe som gjør den perfekt for gluten- og laktoseintolerante pastaelskere. Pynt retten med litt friske urter, server med en frisk grønn salat, og middagen er i boks.

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Det beste med pastasalater er at du kan eksperimentere etter smak og ønske. Hvitløk, løk og chilli samt en god olivenolje og gjerne litt parmesan, er essensielt for en vellykket pastamiddag, ifølge matblogger Hanna. Sammen med pasta, reker, frosne erter, persille og spinat har du helt enkelt en fantastisk hverdagsmiddag med smak av sommer, som tar maks en halvtime å lage.

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Apropos middag i boks, sjekk ut denne herlige pastasalaten à la Lise Finckenhagen. Den inneholder godsaker som bacon, egg og cherrytomater, og er utrolig enkel å lage siden den kan inneholde omtrent hva som helst. Så her er det bare å åpne kjøleskapet, finne frem matfavorittene og sette i gang.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?