Kanelbollens dag: Seks saftige kanelbolle-oppskrifter

3. oktober 2016Aktuelt
VELDUFTENDE: Myke kanelsnurrer er alltid en vinner til mange anledninger. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
VELDUFTENDE: Myke kanelsnurrer er alltid en vinner til mange anledninger. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Det finnes bare én måte å feire kanelbollens dag på: Med nybakt kanelbakst.

Nok en gang er det duket for kanelbollens dag den 4. oktober. Vi spiser gjerne kanelboller hele året, men på selve kanelbollens dag har vi en veldig god grunn til å ta oss en kanelbolle - eller to.

Den søte bolletradisjonen stammer fra Sverige og startet i 1999 da Hembakingsrådet (tilsvarende Opplysningskontoret for brød og korn) feiret sitt førtiårsjubileum. Målet var den gangen ikke bare å løfte et bakverk som er høyt elsket av svenskene, men også få folk til å bake mer hjemmelaget bakst - samt øke salget av mel, gjær og smør, skriver Expressen. Siden den gang har det blitt en årlig markering i kalenderen.

Oppmerksomheten rundt denne dagen har de siste årene smittet over grensen. Her til lands er også bakverket kjært og med mange navn: Skillingsbolle, kanelbolle, kanelsnurr og kanel i svingene. Bollen kommer også i flere fasonger og former. Det er vanlig å fylle bollene med smør, sukker og kanel, men det eksperimenteres stadig med mer spennende varianter med ekstra fyll eller topping.

Uansett om du foretrekker klassiske kanelboller, kanelknuter eller kanelsnurrer med eller uten noe ekstra - her har vi samlet våre beste oppskrifter:

Publisert: 03.10.2016 kl. 16:01
Oppdatert: 01.10.2020 kl. 12:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?