Det beste jeg vet med Emilie Nereng
Emilie Nereng elsker grøt, og har aldri en frossenpizza på lur i fryseren. Hos den danseglade kjendisen står nemlig sunn mat i fokus.
I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere.
Tidligere har vi intervjuet blant annet komiker Truls Svendsen og chilispiser Klaus «Chili Klaus» Pilgaard. Denne gangen har vi snakket med tidligere «Skal vi danse»-deltager og ernæringsrådgiver Emilie Nereng, som også står bak matinstagram-kontoen @emilienutrition.
Følger du Emilie på Instagram oppdager du raskt at et sunt kosthold er viktig for henne, i sin egen bio skriver hun også at hun har en enorm lidenskap for mat, helse og ernæring. På Instagramkontoen finner du oppskrifter på alt fra det hun kaller «chips-erstatter», nemlig saltbakte nøtter, til næringsrike smoothiebowls og «bønnedillas».
- Med utdannelse innen ernæring er jeg jo lidenskapelig opptatt av et balansert, sunt kosthold. Jeg har troen på at sunn hverdagsmat med masse frukt, grønnsaker og fullkorn tar en veldig langt. Men jeg er også opptatt av at all mat skal være kos - så jeg koser meg med maten hver eneste dag! Ved å sette av tid til måltidene hver dag og lage litt sunn snacks koser jeg meg virkelig like mye på en mandag som jeg gjør på en fredag. Livet er for kort til å ikke kose seg - men for å ha et godt og langt liv må vi kanskje endre oppfatningen vår av hva som er kos, forteller hun Godt.
Hva er din favorittfrokost?
Uten tvil havregrøten min! De ulike grøtoppskriftene mine er kanskje de jeg er mest kjent for på Instagram, utrolig nok!
Hva med favorittmiddag?
Tapasmiddag med venner er noe av det aller beste jeg vet. Jeg elsker å ha en hel tallerken av forskjellige smaker.
Har du en favorittdessert?
Det finnes knapt noe bedre enn å dele en boks Hagen Daaz Dulce de Leche med samboeren (selv om jeg gjerne skulle hatt den alene). På hverdagene er jeg ellers utrolig glad i å nyte noen dadler etter middag, haha.
Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?
Soleklart yoghurtnøtter! Hvis jeg først spiser én så er jeg på yoghurtnøttkjøret.
Hva er det aller beste du kan få servert?
Får jeg servert kanelboller er jeg virkelig i himmelen.
Hva foretrekker du å lage selv?
Havregrøt foretrekker jeg å lage selv, og jeg er sikker på at jeg kan omvende selv den største grøtskeptiker!
Hva er favoritt-ingrediensen din?
Avokado. Kjøper det ikke så ofte, men alt blir litt ekstra luksus med avokado.
Er det en sesong du liker bedre enn andre?
Sommeren inspirerer meg alltid til å være ute, ha sene middager og spise mye fersk frukt og grønt. Resten av året craver jeg varm, deilig comfortfood.
Hva har du alltid i kjøleskapet?
Rømme eller Kesam og brokkoli. Det kan brukes til alt!
Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?
Slikkepott. Den bruker jeg i havregrøten hver eneste dag!
Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?
Kjæresten min. Han er ubrukelig, haha.
Hva hører du på når du lager mat?
En akustisk spilleliste med masse deilige og klissete kjærlighetssanger.
Hva var det beste du visste da du var liten?
Spaghetti med kjøttsaus. Kjøttsausen hadde bare kjøttdeig, kremfløte og tomatpuré – så usunn, og så fantastisk god.
Hvor vil du helst reise?
Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Vietnam.
Hva spiser du når du er hjemme alene?
Da kjører jeg på med noe crazy vegansk fra Pinterest som jeg ikke tør å servere til typen.
Hvor går du helst ut og spiser?
Jeg går veldig sjeldent ut og spiser, så da velger jeg som regel noe kjent og kjært – og da blir det pizzaen «Indiavolata» hos Villa Paradiso.
Hva spiser du aldri?
Frossenpizza. Jeg har alltid ting i skapet som kan bli til noe bedre enn frossenpizza.
Publisert: 05.11.2019 kl. 10:44
Oppdatert: 12.11.2019 kl. 14:56
Lag deg en gratis konto