Til hovedinnhold

Eplefesten: Tre fantastiske eplekaker

9. oktober 2015Aktuelt
KLASSISK OG SÅ GODT: Eplekaken vinner alltid - og nå er det i tillegg ekstra gode epler å få tak i i butikkene. Foto: Aicha Bouhlou.
KLASSISK OG SÅ GODT: Eplekaken vinner alltid - og nå er det i tillegg ekstra gode epler å få tak i i butikkene. Foto: Aicha Bouhlou.

Helt klassisk, noe nytt og en skikkelig digg ostekake med epler og blåbær står på kakebordet til Aicha Bouhlou når eplene har kommet i hus.

Tekst: Aicha Bouhlou

Nå er det epletid og da er det bare å ønske velkommen til til knasende ferske epler, eplepai, stekte epler, bakte epler med marsipan, rosiner og nøtter, eplechips, eplepannekaker, epler med karamellsaus, epler med smuler, eplemos, eplechutney, tilslørte bondepiker, andebryst og kalkun med stekte epler, eplesyltetøy, eplemuffins, eplecider og så uendelig mange flere måter å bruke epler på.

Men det er eplekaken som er konge. Det er ikke bare under epleinnhøstingen at det er populært å lage eplekake. Den er en av de mest populære kakenene året rundt. Eplekake med kanel på tallerkenen, vekker ikke bare minner hos meg, men hos de aller fleste.

Publisert: 09.10.2015 kl. 11:00
Oppdatert: 23.04.2020 kl. 12:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?