Eplefesten: Tre fantastiske eplekaker
Helt klassisk, noe nytt og en skikkelig digg ostekake med epler og blåbær står på kakebordet til Aicha Bouhlou når eplene har kommet i hus.
Tekst: Aicha Bouhlou
Nå er det epletid og da er det bare å ønske velkommen til til knasende ferske epler, eplepai, stekte epler, bakte epler med marsipan, rosiner og nøtter, eplechips, eplepannekaker, epler med karamellsaus, epler med smuler, eplemos, eplechutney, tilslørte bondepiker, andebryst og kalkun med stekte epler, eplesyltetøy, eplemuffins, eplecider og så uendelig mange flere måter å bruke epler på.
Men det er eplekaken som er konge. Det er ikke bare under epleinnhøstingen at det er populært å lage eplekake. Den er en av de mest populære kakenene året rundt. Eplekake med kanel på tallerkenen, vekker ikke bare minner hos meg, men hos de aller fleste.