Lise Finckenhagens tre forskjellige rullekaker
Prøv en rullekake med bringebær, matcha-rullekake eller sjokoladerullekake med is og sjokoladesaus.
Hva skjedde egentlig med mormors rullekake? Gikk den av moten, eller var det industrien som tok den og gjorde den om til en likegyldig rull med ekstra lang holdbarhet?
Jeg har i hvert fall for lengst tatt den tilbake og løftet den opp på kakebordet. For hvem kan vel egentlig motstå rørte bær og pisket krem rullet sammen i en luftig sukkerbunn med en knasende sprø sukkerkant? Og den skal nytes med det samme - rullekaker er ikke ment for å vare evig.
Rullekaken jeg lager er muligens litt for stor og tykk til mange «runder», men det synes jeg er helt supert. Føl deg fri til å fylle den med det du liker best, tror det meste skulle være lov her. Sjokoladevarianten med is og varm sjokoladesaus krever en viss timing, så ikke isen smelter underveis, men altså, så godt da gitt!
Japansk grønn te, altså matcha, har vært ganske så trendy de siste årene. Noe av sunnhetsperspektivet forsvinner muligens i rullen, men er du glad i matcha – er dette rullekaken for deg!
Alle har selvsagt ikke matcha-pulver liggende, men du kommer veldig langt med egg, sukker og hvetemel. For en tykk og saftig retrorull krever ikke all verdens, den blir knallgod uansett!
Publisert: 03.04.2020 kl. 13:21
Lag deg en gratis konto