Til hovedinnhold

Middag nesten uten oppvask! Ovnsbakt kylling med linser

ENKELT: Gode middager som ikke gir noe særlig oppvask er perfekt, mener ukens matblogger Maria Villmones Bondeson. Foto: Maria Villmones Bondeson
ENKELT: Gode middager som ikke gir noe særlig oppvask er perfekt, mener ukens matblogger Maria Villmones Bondeson. Foto: Maria Villmones Bondeson

Hva er vitsen med raske middager hvis oppvasken etterpå bare blir mas? Denne barnevennlige middagen trenger du bare én kjele for å lage. Mild og god, og du kan godt ta i litt chili hvis du liker sterkere smaker.


Ukens matblogger Maria Villmones Bondeson (36)Er lektor og matskribentBor i TønsbergElsker kjøkkenmaskinen min. Når jeg hører lyden av den blir jeg glad.Blogger på marias-saltogsott.blogspot.com der jeg håper å inspirere andre.Foto: Ingrid Aune Westrum
Ukens matblogger Maria Villmones Bondeson (36)Er lektor og matskribentBor i TønsbergElsker kjøkkenmaskinen min. Når jeg hører lyden av den blir jeg glad.Blogger på marias-saltogsott.blogspot.com der jeg håper å inspirere andre.Foto: Ingrid Aune Westrum

- Kylling i form med linser er en skikkelig enkel rett som vi lager både til hverdag og fest, sier ukens matblogger Maria Villmones Bondeson til Godt.no.

- Det er kjempesmart å lage alt med bare én kjele. Hva er vitsen med raske middager hvis du må stå og vaske opp i evigheter etterpå, fortsetter hun.

- Linser er ikke veldig vanlig i norske kjøkken, det er synd for de er både anvendelige og sunne. De tar lett opp smak fra andre råvarer, noe som gjør at de enkelt tilpasser seg retten man lager. Kylling derimot, er en klassiker og ved å tilberede den på denne måten blir kjøttet saftig og skinnet sprøtt, forklarer Maria.

- Det er viktig å brune stykkene godt i panna før du setter dem i ovnen, og før du serverer sjekker du at de er gjennomstekt. Det er lettest å få saftig kjøtt når du bruker kyllingstykker med skinnet på, sier Maria.

Les bloggen til Maria her, lik henne på Facebook og følg henne på Instagram.

Ingredienser for fire

  • En liten skvett olivenolje
  • 4 kyllinglår eller -bryst, med skinn
  • 100 g bacon, skåret i biter
  • 1 purre, skåret i skiver (legg skivene i en bolle med vann for å få ut eventuell sand)
  • 1 stort eller 2 små hvitløksfedd, presset
  • 3-4 kvister timian
  • 200 g cherrytomater
  • 2 stk. 400 g bokser ferdigkokte linser, skyllet og avrent
  • 2 dl kylligkraft
  • salt og pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader.

Varm opp litt olivenolje i en gryte , gjerne en som tåler stekeovn, og brun kyllingstykkene 3-4 minutter på hver side på middels høy varme. Legg dem over på en tallerken.

Stek bacon i samme gryte til det er sprøtt, tilsett purre og hvitløk og stek et par minutter til.

Legg timianblader i pannen sammen med bacon og tilsett cherrytomater, linser og kyllingkraft. Bland og kok opp.

Legg kyllingstykkene tilbake i gryten eller i en ildfast form sammen med linseblandingen, og sett den i ovnen til videre steking i omtrent 15-20 minutter.

Sjekk at kyllingen er gjennomstekt og server.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?