Til hovedinnhold

Gjør restene fra helgen til superniste

NISTESNADDER: Rester i blant annet grønnsaksskuffen lar seg lett bli til niste med horn, chorizo og friske grønnsaker. Foto: Susanne Kaluza
NISTESNADDER: Rester i blant annet grønnsaksskuffen lar seg lett bli til niste med horn, chorizo og friske grønnsaker. Foto: Susanne Kaluza

Foreldreblogger og forfatter Susanne Kaluza har ransaket grønnsaksskuffen og laget en lekker niste med pizzahorn.


Nistemat kan være så mye mer enn en brødskive med en skive gulost. Foreldreblogger, forfatter og tobarnsmor Susanne Kaluza viser deg hvordan du med enkle grep gjør barnas matpakker til dagens høydepunkt.

Du trenger imidlertid ikke å ta en hel ukeshandel for å få til en smakfull niste. Du kan fint gjenbruke de gode restene fra middagen i helgen eller bare renske kjøleskapet for rester.

KAN TRIKSENE: Supermamma Susanne Kaluza deler sine restetips. Foto: Susanne Kaluza
KAN TRIKSENE: Supermamma Susanne Kaluza deler sine restetips. Foto: Susanne Kaluza

Et av Kaluzas beste tips for å utnytte mest mulig rester er å lage horn med fyll av det du har liggende i skapet.

- Å lage fylte horn er helt genialt når man har rester liggende. Du kan slenge i det du har liggende for hånden - enten det er kylling, skinke eller chilipepperoni, sier foreldrebloggeren til Godt.no.

Selv har hun ofte noen horn liggende i fryseren, de kan være laget av både en fin eller grov deig.

- Når jeg først er i gang med å bake en pizzadeig eller en brøddeig, lager jeg bare en større deig og bruker fem minutter ekstra på å smelle sammen noen horn og legger de i fryseren.

SAUS: Hjemmelaget tomatsaus med grønnsaksrester. Foto: Susanne Kaluza
SAUS: Hjemmelaget tomatsaus med grønnsaksrester. Foto: Susanne Kaluza

En annen ingrediens som er lurt å ha i fryseren er en fyldig tomatsaus. I sausen kan du rett og slett putte oppi alt mulig av grønnsaker du finner i skapet. Tobarnsmoren tok en sjau i grønnsaksskuffen nylig, og resultatet ble en smaksrik tomatsaus med skjulte grønnsaker.

- Ofte finner man grønnsaker som ligger og snart dør i bunnen av grønnsaksskuffen. Disse kan du blande med hakkede tomater i en gryte, forklarer Kaluza.

PIZZAHORN: Fyll deigen med tomatsaus og det du har liggende av fyll. Foto: Susanne Kaluza
PIZZAHORN: Fyll deigen med tomatsaus og det du har liggende av fyll. Foto: Susanne Kaluza

Slik gjør du:

1. Hakk grønnsaker og bland dem med hakkede tomater i en gryte. La det putre i cirka 15 minutter.

2. Kjør sausen i blenderen med buljongpulver for ekstra smak.

3. Kjevle ut deigklumpen til en runding som en pizza. Smør på tomatsausen og dryss over valgfritt fyll.

4. Kutt de deretter i trekanter og rull dem utenfra og inn.

5. La hornene heve til dobbel størrelse. Da gjenstår det bare å pensle og steke dem i ovnen.

Trenger du inspirasjon til flere gode retter laget av rester klikk deg inn på «Restemat»-bloggen.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?