Det beste jeg vet med Line Verndal

16. august 2021Aktuelt
SKAL HEDRE STJERNERESTAURANTER: 13. september går Michelin-utdelingen av stabelen, og Line Verndal skal lede showet for norske tv-seere.
SKAL HEDRE STJERNERESTAURANTER: 13. september går Michelin-utdelingen av stabelen, og Line Verndal skal lede showet for norske tv-seere.
Foto: Hege Gordon
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Kokkelere og eksperimentere? Nei takk, sier skuespiller Line Verndal. Hun foretrekker heller å dingle med bena, nyte et glass vin og få maten servert.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi snakket med blant annet skuespiller Vivild Falk Berg, Hanne Rutgerson som er kjøkkensjef på Kastellet og konditor-søstrene Åsta og Solveig Tufto.

Denne gangen snakker vi med skuespiller Line Verndal, tidligere kjent fra blant annet den populære serien «Himmelblå». Hun har også vært programleder for serien «Hele Norge Baker». Nå skal hun lede utdelingen av Michelinstjernene 13. september.

– Gratulerer med ny jobb! Hvordan blir det å dele ut de viktigste utmerkelsene norske restauranter kan få?

– Det er selvfølgelig veldig stas. Det er første gang det er et TV-Show og at alle de nordiske landene er samlet. Jeg gleder meg veldig til å dele ut stjerner til hardt prøvede kokker og restauranter, spesielt etter det året de har hatt.

– Hva er ditt forhold til Michelin-restauranter?

– Jeg har enorm respekt for folk som virkelig går opp i det de driver med. Det å få Michelin-stjerner er en helt enorm prestasjon. Personlig skulle jeg vel ønske forholdet mitt til dem var varmere og nærere enn økonomien tillater. Når det er sagt: kvalitet koster.

– Er du en som elsker å lage mat, eller vil du helst slippe?

– Jeg vil helst ta meg et glass vin, dingle med bena og holde kjæresten min med selskap mens han lager mat til oss. Sommerens prosjekt har vært å lære seg kullgrilling. Mye nydelig kjøtt og grønnsaker.

– Hva foretrekker du å lage selv?

– Nå om dagen går det mye i supper, ramen og phô. Eller pokebowl. Lette ting. Har en datter med gryende interesse for asiatisk mat.

– Hva er din favorittfrokost?

– Jeg er veldig rutinemenneske og det går helst i yoghurt, müsli, frukt, ferskpresset juice og kaffe latte.

– Og din favorittmiddag?

– Liker lett mat om sommeren, salater, fisk, supper, slike ting, sier hun og legger til:

– Nagoya Ramen på Koie. Helt fantastisk. Oppdaget til min sorg at de hadde tatt den av menyen da jeg var der sist. Men kanskje de får den tilbake hvis jeg får med flere på å mase...

– Har du en favorittdessert?

– Jeg er ikke noe dessertmenneske, men is er aldri feil, helst italiensk. Gjerne pistasj.

– Hva er favorittkaken din?

– Er ikke noe kake-menneske heller egentlig, men er det bursdag drar jeg gjerne ned til Pascal, sier hun, og fortsetter:

Selv etter tre sesonger som programleder for «Hele Norge Baker» har jeg ikke lært meg å lage dem, så da tar jeg meg turen ned og kjøper. Det er alltid populært å dukke opp med en sånn på bursdager eller middager med venner.

– Hva er den beste godteriet eller snacksen du kan få?

– En stor bøtte med popcorn (helst med smør) og Daim. Kino-snacksen over alle.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Mange små retter laget av folk som kan smak. Er opptatt av smak og sikkert litt kresen. Elsker å få en liten bit av mye forskjellig. Med vinpakke og godt selskap. Blir ikke bedre.

– Har du en favorittsesong?

– Er tullete glad i norske jordbær, asparges og grønnsaker for øvrig, så det må vel bli tidlig sommer når det er sesong.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Løk. Bruker løk som base for det meste av middagsmat.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– En god kniv. Da jeg spilte kokk i TV-serien «Himmelblå» og gjorde research for rollen på kjøkkenet til Gamle Rådhus forsto jeg viktigheten av en skarp og god kniv.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Det går mye i podkaster hos meg, da gjerne nyhetspodkaster, liker å følge med.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Ritz-kjeks og sjokolademelk, gjerne på sengen med et Donald-blad, før mamma og pappa sto opp i helgene.

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Knekkebrød med gulost og paprika.

– Hvor går du helst ut og spiser?

– Går egentlig ut og spiser alt for sjelden, har jo barn og alt det der, men det har blitt sporadiske turer på: Koie, Alex sushi, Trattoria Popolare, Katla, Markveien mat og vinhus og Südøst for å nevne noen.

– Hva er dine favoritt take away-steder?

– Det går mest i sushi på take away-fronten. Det nærmeste stedet jeg finner på vei hjem fra jobb.

– Hva spiser du aldri?

– Er ikke fan av frityrstekt mat. Smaksmessig er jeg nok mer opptatt av syre enn av fett. Jeg opplever at all smak forsvinner med frityr. Er heller ingen potetgull-entusiast. Folk tror jeg juger. Alle liker jo potetgull.

Publisert: 16.08.2021 kl. 14:12
Oppdatert: 17.08.2021 kl. 07:58


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?