Det beste jeg vet med Ingeborg Walther

4. februar 2022Aktuelt
«DEN PERFEKTE LUNSJEN»: Noe av det beste Ingeborg Walther vet er surdeigsskiver med smør og salt på.
«DEN PERFEKTE LUNSJEN»: Noe av det beste Ingeborg Walther vet er surdeigsskiver med smør og salt på.
Foto: Hedda McClean

Ingeborg «Bamsen» Walther (22) klarer ikke å slutte og tenke på smågodt eller surdeigsbrød. Til middag hender det at tomatsuppe trumfer taco.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjendiser, kokker, influensere og bloggere. Tidligere har blant annet kokk Renee Fagerhøi, youtuber Herman Dahl og vinanmelder Sara Døscher snakket om sine matvaner.

Denne gangen har vi tatt en prat med artisten Ingeborg Walther – også kjent som Bamsen i siste sesong av «Maskorama», hvor hun holdt masken helt til finalen. Tidligere har hun deltatt i en rekke TV-programmer som «The Voice», «Beat for Beat» og «Stjernekamp».

– Hei! Har du landet etter «Maskorama»?

– Jeg visste at jeg skulle delta siden i sommer, så det var lenge å holde på hemmeligheten. Hver gang jeg møtte nye mennesker, tenkte jeg «vær så snill, ikke spør». Jeg hater å lyve, så det føles som jeg har levd et dobbeltliv i høst. Jeg har vært utrolig stresset. Det var en kul opplevelse, men samtidig krevende. Et fysisk tungt kostyme laget av ull, i kombinasjon med klaustrofobi gjorde at stressnivået var rimelig høyt. Men på tross av disse utfordringene ønsket jeg å levere så bra som mulig på hvert eneste show og var veldig lettet hver gang jeg kom videre. Når jeg ser tilbake har jeg kommet ut av dette sterkere enn da jeg startet, selv om det er krevende er det også et fantastisk show å være med på som er helt ulikt alt annet jeg har vært med på.

Du har ikke akkurat ligget på latsiden i 2021. Hvordan var det å gi ut ny låt rett før jul?

– Man er alltid veldig spent før man slipper noe man har jobbet med så lenge. «Var dette alt» er den låten jeg har sluppet som har gått best hittil. Det er en rar følelse når klokken bikker 00.00 på release-dagen, og det som har ligget på en hemmelig Dropbox-fil plutselig er tilgjengelig for alles ører. Jeg endte opp med å bake en kake midt på natten da låten havnet ganske høyt på Spotifys «New Music Friday»-liste.

– La oss snakke mer om mat. Har du en favorittfrokost?

– Min favorittfrokost er kaviar på Rugsprø. Jeg steker to egg som jeg legger oppå knekkebrødet og topper med parmesan. Den frokosten fungerer så bra for meg.

– På TikTok har du delt det du kaller for «den perfekte lunsjen». Fortell!

– Jeg bor rett ved Åpent Bakeri, hvor de har et grovt surdeigsbrød som jeg ikke får ut av hodet. Det hender jeg kjøper et brød, skjærer meg en skive og smører et tykt lag smør og topper med havsalt. Det ender ofte opp med at jeg spiser syv skiver fordi det er så godt!!! Det er faktisk min guilty pleasure.

– Hva med favorittmiddag?

– Jeg er veldig glad i summer roll-bowl! Det er som å spise sommerruller bare at jeg bytter ut rispapir med risnudler. Jeg pleier å ha tofu som jeg marinerer litt og setter i ovnen i 20 minutter. Da synes jeg den blir best. Her er veldig viktig at man kjøper den som er firm, og ikke silketofu – den smellen har nemlig jeg gått på. Deretter kutter jeg opp grønnsaker i strimler, som gulrot, agurk, mango, avokado, litt rødløk, litt chili og sommerkål. I bollen har jeg selvfølgelig risnudler eller glassnudler, også liker jeg å lage en peanøttsaus som jeg har over sammen med sesamfrø og en skvis sitron. Sprøstekt løk er også kjempegodt på toppen.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det var helt klart tomatsuppe. Hjemmelaget tomatsuppe laget med melk og med hvit makaroni og egg. Det pleide jeg å få når jeg kom hjem fra skolen, og det er fortsatt noe av det beste jeg vet. Noen ganger synes jeg faktisk tomatsuppe er bedre enn taco.

– Har du en favorittkake?

– Min favorittkake må være Red Velvet Chocolate Cake med frosting. Venninnen min lagde en utrolig god en til 17. mai. Jeg er også veldig glad i sånn vanlig sjokoladekake med god krem på toppen, men da uten for mye kaffesmak.

FAVORITTKAKEN: Stod på bordet under fjorårets 17. mai-feiring.
FAVORITTKAKEN: Stod på bordet under fjorårets 17. mai-feiring.
Foto: Privat

– Hva med godteri eller snacks?

– Jeg er altså sååå glad i smågodt. Jeg kunne sikkert spist smågodt hver dag. Jeg tenker i hvert fall på det hver dag. Ett av mine nyttårsforsetter er faktisk å spise mindre smågodt.

– Hva fyller du smågodtposen med da?

– De salte spøkelsene som smaker lakris, gule lepper, sånne Bumps med banansmak og diamanter. Også er jeg veldig glad i de røde leppene, jordbæret, kirsebæret og heksehyl. Får jeg en sånn pose så er jeg i himmelen!

– Hva er din favorittingrediens?

– Jeg bruker hvitløk i nesten alt jeg lager og synes det gjør stor forskjell. Jeg bruker det i guacamole, i peanøttsausen min og ofte som base i ting jeg skal steke. Lager basen av hvitløk, chili og rødløk og steker for eksempel kjøtterstatning eller grønnsaker i denne basen. Det gir maten en god smak.

– Hva er din favorittsesong?

– Sommeren er min favoritt! Jeg er glad i å lage smoothie bowl med masse forskjellige bær og freshe salater med urter. Om sommeren kan jeg også lage pasta med persille fra hagen.

SOMMERFAVORITT: Smoothie bowl med frukt og bær.
SOMMERFAVORITT: Smoothie bowl med frukt og bær.
Foto: Privat

– Hva liker du best å drikke?

– Jeg er så utrolig glad i energidrikken Nocco. Det begynte som en drikk på trening, men nå tar jeg det i stedet for kaffe. Hjelp, det blir ofte to om dagen. Ellers er jeg veldig glad å drikke vann.

– Hvor ville du reist på tur for matens skyld?

– Aldri vært i Italia, så tror jeg måtte dratt dit. Er på tide å prøve ut pastaen og pizzaen der.

– Hva spiser du aldri?

– Jeg spiser ikke oliven, sild i lake og surkål. En annen rar greie som jeg ikke takler er kokt gulrot. Jeg må ha rå gulrot. Det er som om gulroten får en helt annen smak når den blir kokt. Paprika klarer jeg heller ikke, det ødelegger hele salaten. Jeg skjønner ikke hvorfor, men jeg bare liker det ikke.

RASKT OG GODT: Kremet pasta med fisk og grønnsaker.
RASKT OG GODT: Kremet pasta med fisk og grønnsaker.
Foto: Privat

– Om du kunne spist middag med tre kjente personer, hvem som helst, hvem velger du?

– Det er et godt spørsmål. Jeg har så lyst til å spise middag med Funkygine (Jørgine Massa Vasstrand, journ.anm.). Hun virker så flink til å lage mat. Jeg kunne også tenkt meg og spist med Sarah’s Day, som er en livsstilinfluencer fra Australia. Også tror jeg at jeg måtte invitere Chirag fra Karpe. Han virker lættis.

– En emoji kan si mer enn ord. Har du en favoritt-matemoji?

– Det må være 🍋 eller 🍝. Sitronen liker jeg å bruke ofte fordi den er skikkelig fresh.

Publisert: 04.02.2022 kl. 13:28
Oppdatert: 08.02.2022 kl. 11:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?