Det beste jeg vet med Dennis Siva Lie

HUMØRET BEREDT: For Dennis Siva Lie er mat viktig i en aktiv hverdag.
HUMØRET BEREDT: For Dennis Siva Lie er mat viktig i en aktiv hverdag.
Foto: Matti Bernitz
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Dennis Siva Lie (28) elsker mat han svetter av. Den skal helst være laget av hans tanter på Sri Lanka.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjente fjes, kokker og influencere. Tidligere har blant annet kokk Reneé Fagerhøi, artist Ingeborg Walther og skuespiller Emilie Skolmen snakket om sine matvaner.

Programleder Dennis Siva Lie (28) figurerer nå som deltaker i årets sesong av «Kompani Lauritzen» på TV2. Han har tidligere blant annet vært programleder hos NRK og jobber nå frilans.

– Hei Dennis, gjør du noe spennende for tiden?

– Ja! Jeg jobber med å lage en vitenskapskanal på YouTube hvor vi ønsker å fremme norsk teknologi. Det er veldig gøy.

– Hvordan var «Kompani Lauritzen»?

– Skikkelig artig. Jeg ble kjent med masse nye folk, og fikk prøvd meg på mye nytt. Det var spennende å få oppleve en liten side av militæret.

– Hva lærte du om deg selv?

– At jeg er litt sta, eller det visste jeg fra før, men jeg fikk det bekreftet. Under innspillingen ville jeg gjøre ting på min måte, sjekke hva jeg kom meg unna med, og pushe grensene.

– Hva spiste dere på «Kompani Lauritzen»?

– Vi fikk typisk kantinemat, som burgere, lapskaus, lasagne og sånn. Det var kjempegodt, jeg stortrivdes med maten der. Vi fikk dessuten spise så mye vi ville. Jeg elsket det.

– Hva er favorittfrokosten din til vanlig?

– Jeg spiser ikke frokost, faktisk. Bare kaffe. Første måltid for dagen spiser jeg rundt klokken ett–to. Det blir ofte dagens store måltid. Når jeg først lager mat, så gjør jeg det skikkelig.

– Hva er din favorittmiddag da?

– Det må være tamilsk ris og curry med for eksempel kylling eller krabbe. Det beste er når tantene mine på Sri Lanka lager mat og vi kan spise så mye vi vil. Det er mye krydder - sånn sterk, god mat man svetter av.

– Av norske tradisjonsretter er fredagstaco også digg. Ribbe er fantastisk til jul. Og sånn av sau, hva heter det igjen? Pinnekjøtt. Jeg har ikke spist det så ofte, men det er godt.

– Hva var det beste du visste som barn?

– Oh! Jeg har vokst opp med mye tamilsk mat, så det må nok bli det.

– Har du en favorittkake?

– Brownie. Jo mer stash på, jo bedre. Jeg liker det søtt og godt. Og om den har sånn smørglasur? Helt utrolig digg.

– Beste godteri eller snacks?

– Potetgull og melkesjokolade. Og smågodt. Da liker jeg lakris og litt sure ting, men ikke altfor surt. Jeg liker kombinasjonen av noe søtt og salt lakris, som krokodiller og salte hodeskaller.

– Hva er din favorittingrediens?

– Lårfilet av kylling synes jeg er undervurdert. Alle kjøper kyllingbryst, men lår har ekstra fett som gir en helt annen smak. Det er godt.

– Hva er din favorittsesong når det kommer til mat?

– Sommeren når man kan fiske makrell selv og steke den med skinnet på i panne med smør, sitron, litt urter og servere med rømme og ovnsbakte poteter til. Jeg begynte å fiske litt etter at jeg flyttet til Trondheim. Selvfisket makrell – wow, det er så digg.

– Hva spiser du aldri?

– Bitter mat. Jeg liker ikke bitter smak.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Der har jeg alltid margarin og egg.

– Hva er det beste å få servert?

– Ah, det er tantene mine sin tamilske mat. Tamilsk gatekjøkken er også digg. Jeg er også stor fan av kinesisk mat. Mye krydder og sterk chili digger jeg.

– Hvor ville du dratt for matens skyld?

– Enkelt! Vet ikke om du har sett dokumentaren «Jiro Dreams of Sushi»? Den handler om en dedikert japaner som har laget sushi i 60 år. Jeg ville dratt til Japan og besøkt en av hans sushirestauranter.

– Hva lager du om du vil imponere?

Andebryst brunet i panne. Så putter jeg det i en ildfast form i ovnen, og serverer med litt asparges, poteter og rødvinssaus. Eller en god biff.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Podkast. Jeg liker en som heter «Monday Morning Podkast» med komikeren Bill Burr. Om jeg hører på musikk blir det ofte Kanye West eller Frank Ocean.

– Om du kunne invitert tre personer på middag, hvem som helst, hvem velger du?

– Mike Tyson, Djengis Khan og kanskje Albert Einstein? Eller da hadde jeg bare følt meg dum, så kanskje en annen spennende person, som Bill Burr.

– Og hva hadde du valgt som ditt aller siste måltid?

– En åpen buffé, så jeg kunne spist så mye og lenge jeg ville.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?