Lise Finckenhagen tar deg med til Gran Canaria

12. mars 2021Aktuelt
PAELLA OG PLAYA: Det blir kanskje ikke noe playa i vinter og vår, men paellaen fra Spania kan du lage hjemme, kanskje med «padron peppers» til forrett?
PAELLA OG PLAYA: Det blir kanskje ikke noe playa i vinter og vår, men paellaen fra Spania kan du lage hjemme, kanskje med «padron peppers» til forrett?
Foto: Stian Broch/VG

Rett som det er så drømmer jeg meg litt bort til solfylte dager. Drømmer om å dele et måltid sammen med gode venner, og bare nyte gleden av frihet, sol i ansiktet og deilige sommersmaker. 

Om du ikke har mulighet til å ta første fly til «Granca» kan maten ta deg dit. Fres opp noen reker med masse hvitløk og chili  - a la pilpil (og sørg for å ha noe godt brød ved siden av til å suge opp hver eneste dråpe av den oljen).

«Pimientos de padrón» er små grønne paprika, og er kanskje en av de enkleste tapasrettene du kan svinge opp. De ser ut som grønne chili, men er milde på smak og skal bare stekes raskt over høy varme til de får noen sorte flekker og faller litt sammen.

Innimellom kan det riktignok dukke opp en kruttsterk overraskelse, blir litt som mandelen i grøten det.

Og har du en gang vært på Kanariøyene er sjansen for at du nesten har forspist deg på små saltkokte poteter relativt stor. Ganske utrolig hvor godt noe så enkelt kan være. Topper du de varme rynkete «pottisene» med både chilimajones og «mojo verde» forsvinner de i et rasende tempo.

Paella er en annen klassiker det er lett å bli glad i. Personlig liker jeg det best når det meste er ferdig renset og enkelt å spise, men det er meg. Her har jeg brukt blåskjell, blekksprut og chorizo, men bruk det som er tilgjengelig, med eller uten skall.

Nyt drømmen om Gran Canaria i forsvarlig avstand.

Lengter du å reise anbefaler vi å sjekke disse sakene:

Publisert: 12.03.2021 kl. 11:53
Oppdatert: 02.03.2022 kl. 13:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?