Fem mat-vloggere du bør følge på YouTube

12. mars 2019Aktuelt
Foto: Foto: Skjermdump/Adam Liaw
Melina Pambou Sundfør
Melina Pambou Sundfør

Er du lei av å finne ut hva du skal lage til middag? Godt har samlet en håndfull spennende og inspirerende YouTube-kanaler som vi mener kan hjelpe deg med akkurat det.

Vi har alle erfart at en tur på butikken kan oppleves som et evig mas. Hver dag skal en ny middag plasseres på bordet, men det er ingen hemmelighet at det av og til er enklere sagt enn gjort.

På det store nettet kan du heldigvis finne utallige oppskrifter som kan hjelpe deg på vei, og her på Godt kan du bla deg gjennom mange fristende alternativer. Men enkelte ganger kan det også være befriende med en mat-video som tar deg gjennom hele prosessen fra A til Å.

Derfor har Godt samlet noen av våre favoritt YouTube-kanaler som kan gjøre matlagingen og en tur på butikken litt mer overkommelig. Så om du er ute etter å forbedre kokkekunnskapene eller bare er på utkikk etter inspirasjon, her en fem YouTube-kanaler vi kan anbefale.

Leter du etter kule, inspirerende, appetittvekkende og deilige oppskrifter er du kommet til rett sted, i hvert fall ifølge den greske kjendiskokken Akis Petretzikis. Akis startet sin kokkekarriere som 16-åring i familiebedriften, og har siden deltatt i tv-programmer og jobbet på ulike restauranter. På Akis kjøkken introduseres de 247.000 abonnentene for oppskrifter med middelhavssmaker.

Food wishes drives av den amerikanske kokken John Mitzewich, mest kjent som «Chef John». John forklarer sin YouTube-kanal så fint som at maten er stjernen, og han dukker derfor aldri opp selv i videoene, seerne får kun se redskaper, ingredienser og hendene hans. Til sine over 2,8 millioner abonnenter viser han oppskrifter som både er morsomme og enkle, slik at kokkekunnskapene til alle og enhver kan forbedres drastisk.

Franske Stephane er en selvlært kokk som deler det beste fra det franske kjøkkenet på sin kanal. Om du ikke er vant til å svinge deg på kjøkkenet, frykt ikke, Stephane presiserer at hans videoer passer for alle, selv de uten mye matlaging-erfaring. Med sine 180.000 abonnenter fokusere han kun på fransk kokkekunst og lover at alle oppskriftene er testet, smaker godt og er enkle å lage hjemme.

JQ, som han kaller seg, er grunnleggeren av «Food Busker», en mat-vlog litt utenom det vanlige. Da restauranten hans gikk skeis, pakket han sakene, flyttet til London og begynte å lage maten sin på gaten. Men her kommer tvisten, i stedet for å putte en pris på maten, spør han heller folk hva de er villig til å betale for det han lager. Til sine 246.000 abonnenter viser han hvordan man lager det beste «gate-maten» fra hele verden.

Har du en drøm om å lære mer fra det asiatiske kjøkkenet er Adam Liaws YouTube-kanal den rette plassen for deg. Til sine 122.000 abonnenter deler han tips og triks til enkle asiatisk retter som kan lages hjemme. Og som vinner av Australias andre sesong av MasterChef og forfatter av flere kokebøker, er det ingen tvil om at han vet hva han snakker om.

Publisert: 12.03.2019 kl. 16:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?