Det beste jeg vet med Christer Rødseth

1. februar 2019Aktuelt
AKTUELL PÅ TV: Kjøkkensjef på Vaaghals og kaptein på det norske kokkelandslaget, Christer Rødseth, på Li Gård utenfor Tangen i Hedmark, der «Farmen Kjendis»-innspillingen foregikk. Foto: Fredrik Hagen, VG
AKTUELL PÅ TV: Kjøkkensjef på Vaaghals og kaptein på det norske kokkelandslaget, Christer Rødseth, på Li Gård utenfor Tangen i Hedmark, der «Farmen Kjendis»-innspillingen foregikk. Foto: Fredrik Hagen, VG
Maria Aarli-Grøndalen
Maria Aarli-Grøndalen

Den «Farmen kjendis»-aktuelle kjøkkensjefen på Vaaghals heier på tradisjonsrik, norsk mat. Men hjemme alene, spiser han italiensk pasta.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet vinner av kokke-EM Christian André Pettersen og den anerkjente bartenderen Jørgen Dons. Denne gangen har vi snakket med kjøkkensjef på Vaaghals og kaptein på det norske kokkelandslaget, Christer Rødseth (28) fra Aurskog. I skrivende stund er Rødseth i Lyon for Bocuse d’Or-finalen 2019.

Hva er din favorittfrokost?

Det jeg har aller mest lyst på til frokost er ferske kanelboller, nystekte croissanter, nytrukket syltetøy, ferskpresset juice, håndbrygget kaffe, kort sagt alt som ikke er bra for deg og som du aldri klarer å spise opp. Det er ikke bærekraftig i det hele tatt, men det er det jeg har lyst på.

Hva med favorittmiddag?

Du kommer langt med en god entrecôte, godt kjøtt sammen med digge, norske grønnsaker som har fått en ren og ærlig behandling. Ellers må jeg si at tradisjonsrik mat, som mamma og bestemor lager henger høyt.

Og dessert?

Jeg er ikke noe dessertmenneske, men jeg er glad i bakst med bakepulver, for eksempel en god eplekake. Personlige velger jeg nok likevel heller et ostefat enn en søt dessert.

Hva er det beste godteriet du kan få?

Fra jeg var liten, har jeg alltid elsket et godteri som kalles «klovneneser». Det er små kuler i ulike farger som garantert er fulle av giftige stoffer. Mamma pleide å kjøpe med halvkilosposer til meg fra Sverige.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Det er mammas lasagne. Både etter at jeg kom hjem fra Sør-Korea med juniorkokkelandslaget og etter at «Farmen kjendis»-innspillingen var over, var det den retten jeg helst ville ha.

Hva foretrekker du å servere selv?

Pasta, ironisk nok, siden jeg jobber på en restaurant som spesialiserer seg på unike, norske råvarer. Men en god pasta, gjerne med en ragu som har kokt lenge, med ferske tomater, kraft og vin. Også serverer jeg en god rødvin til.

Hva er favorittingrediensen din?

Sellerirot, det er en superkompleks grønnsak som kan serveres alene og likevel være en fullverdig rett. Du kan for eksempel steke den i skiver, eller bake den hel i oven og servere med hollandaise.

Prøv denne oppskriften: Bakt potet- og sellerirot

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Høsten er definitivt best, for da bugner det av gode, kortreiste ingredienser i Norge. Rotgrønnsaker og lam, for eksempel.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Sitron, løk og fløte.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

Microplane, kort og godt.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Hvitløkspressen. Jeg har en på mitt kjøkken, men jeg trenger den ikke.

Hva hører du på når du lager mat?

Det er litt flaut å innrømme at jeg er en musikalperson, for kokker har jo gjerne rykte på seg for å høre på kul hip hop. Men jeg er motstander av hip hop, jeg hører på musikk som jeg synes er fin.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Jeg var ganske altetende, jeg er jo en del av Toro-generasjonen. Men det var nok en spagettivariant, jeg har alltid vært svak for pasta.

Sjekk ut denne oppskriften: Pasta med saftig ragu

Hvor vil du helst reise?

Jeg har ikke vært i Paris, det er en drøm for meg å komme dit. Ellers er jeg glad i England, London er for meg en fullverdig og fin by.

Hva spiser du når du er alene hjemme?

Da spiser jeg pasta. Men aldri tørket pasta. Har jeg gjester, lager jeg den gjerne fra bunnen, men jeg kan også kjøpe den fersk i butikken.

Hvor går du helst ut og spiser?

En gjenganger er Le Benjamin bar & bistro i Oslo. Der serverer de superærlig og digg mat.

Hva spiser du aldri?

Lungemos. Og jeg er generelt ikke glad i blod som råvare etter «Farmen kjendis»-deltagelsen.

Publisert: 01.02.2019 kl. 12:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?