Atle Antonsen åpner bar med «Dag»-regissør

1. februar 2019Aktuelt
BARMANN: Atle Antonsens nye bar åpner denne uken. Han skal dog ikke stå bak bardisken. Foto: Mattis Sandblad/VG
BARMANN: Atle Antonsens nye bar åpner denne uken. Han skal dog ikke stå bak bardisken. Foto: Mattis Sandblad/VG
Maria Aarli-Grøndalen
Maria Aarli-Grøndalen

– Stedet er selvsagt ikke komplett før jeg har oppnådd å bli kastet ut av min egen bar, sier Antonsen om baren «Meyers» på Grünerløkka. 

Stedet ligger i Thorvald Meyers gate, øverst på Grünerløkka. Den åpner i dag, men den offisielle åpningen er først neste fredag, den 8. februar. Prosjektet er finansiert med inntektene Antonsen og regissør Øystein Karlsen fikk fra salget av dramaserien «Dag» til utlandet, bekrefter Atle Antonsen til Godt.no. Serien er solgt til 23 land.

– Vi har likevel måttet spe på med mer midler enn det. Budsjettet ble holdt nede ved å pusse opp selv. Stedet var tidligere en gammel jazzbar («Django»), og jeg har både malt og tapetsert. Men vi har fått hjelp av arkitekt og møbelsnekker til å få det slik vi ønsket, sier Antonsen.

Det var Dagsavisen som var først ute med å omtale saken.

Rekvisitter fra serien

Han beskriver baren, som har 46 sitteplasser, som et sted i «Dag Refsnes' ånd», ettersom det er rekvisitter fra TV-serien å finne i lokalene.

– Vi har for eksempel PEZ-dispenseren i en glassmonter og det står et akvarium med en kampfisk i på bardisken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GODT KJENT: Regissør Øystein Karlsen (t.v) og Atle Antonsen under arbeid med TV-serien «Dags Univers», som har Atle Antonsen i hovedrollen. FOTO: Simen Grytør/VG
GODT KJENT: Regissør Øystein Karlsen (t.v) og Atle Antonsen under arbeid med TV-serien «Dags Univers», som har Atle Antonsen i hovedrollen. FOTO: Simen Grytør/VG

– Dag er jo mer en fyr som sitter og drikker alene, så vi har lagt vekt på å skape et hyggelig og inkluderende sted på høyt menneskelig plan, med god musikk og mye godt i baren, sier Antonsen.

Selv med cocktails på barkartet, tenker ikke Antonsen selv å «ta en Tom Cruise», som han kaller det.

– Nei, jeg skal ikke stå i baren selv, og jeg skal ikke legge meg bort i driften. Det blir ikke et sted for meg personlig i den forstand, sier han.

– Ingen rockebule

Både Antonsen og Karlsen er etter eget utsagn mest kjent med å stå på kundesiden av bardisken. Derfor har de med seg Kenneth Simonsen, Dan Marius Nordhagen og Mads Martinsen, som både står bak utesteder som Postkontoret, Bonanza, Revolver og Feber, samt festivalen Tons of Rock, på dette prosjektet.

– Det blir likevel ingen rockebule, det skal være et trivelig, rent, pent og hyggelig sted, uten aldersgrense, der vi kan trives selv. Men det kan nok være at klientellet blir mer tredve pluss enn kidsa, sier Antonsen.

– Og stedet er selvsagt ikke komplett før jeg oppnår å bli kastet ut av min egen bar, sier han til Godt.no.

Det er fire år siden foreløpig siste sesong av den kritikerroste serien gikk på lufta.

Publisert: 01.02.2019 kl. 13:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?