Årets juleprodukter 2022

SØTSAKER: Er rød eller brun julebrus favoritten?
SØTSAKER: Er rød eller brun julebrus favoritten?
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Maria Tveiten Helgeby

Fra juleskum med cola-smak og julebrusvingummi, til potetchips med pepperkakesmak. Vi har samlet sammen noen av årets gøyale juleprodukter.

Det er alltid morsomt å se hva slags julegodterier og -produkter som dukker opp i butikkhyllene i månedene før jul.

Som den gangen julebrussaft var noe helt nytt, og folk gikk mann av huse for å få tak i det.

Vi har tatt en titt i butikkhyllene og snakket med produsenter, og laget en oversikt over noen av produktnyhetene vi synes virker spennende i år.

Julebrus i bitte små vingummiflasker – perfekt for deg som ikke synes det er nok å bare drikke julebrusen. Flaskene har to forskjellige farger, og skal selvfølgelig smake som rød og brun julebrus.

Therese Knutzen er product manager i Brynild. Hun forteller at det er viktig for dem å være til stede med både de tradisjonelle julevarene, samtidig som de fornyer seg.

– Rampenisser og julebrus er et godt eksempel på at vi kan hive oss rundt når nye trender oppstår. Det er en av fordelen med å ha alt under samme tak her i Fredrikstad: Når vi får en god idé er veien kort ned til prøvekjøkkenet eller fabrikken, der vi kan få testet ut ideen vår.

Idun kommer med en ny iskremsaus i sortimentet sitt, nemlig pepperkakesaus. Den skal smake krydrede som pepperkake, og skal passe på både is og desserter. Hva med riskrem med pepperkakesaus?

Det er tydelig at julebrus er tingen for tiden. I år har det til og med kommet en Skyr med julebrus-smak, for deg som trenger julebrus til både frokost, lunsj og kvelds. Ifølge Q-meieriene hadde de fått inn forslag fra folket om ymse julesmaker, blant annet pepperkake, juleskum og mandarin. Men til sist var det julebrus-smaken som scoret best.

Sørlandschips er ikke fremmede for å eksperimentere med smaker, som da de lanserte Sørlandschips med Hockeypulver tidligere i år. Nå har de kjørt på med chips med pepperkakesmak, av alle ting!

Enda en pepperkakenyhet, for deg som ikke fikk nok av pepperkakesmaken på chipsen: Pepperkakekuler fra Minde er små – nettopp – pepperkakekuler som er dekket av sjokolade

Rampenisser er Brynilds mest populære julegodt, og nå har de kommet med en ny variant, nemlig skumnisser med smak av vanilje og sjokolade.

Juleskum er en klassiker mange gleder seg til hvert år. I 2022 har de lansert en limited edition med cola-smak.

Sjokoladefabrikken Nidar har lansert Skumkarameller: Skum med karamell og sjokoladetrekk. For deg som ikke synes det er nok med bare juleskum.

Nidar har også lansert en Laban Nissefest, som består av en blanding av skumgodt og nisseseigmenn- og damer.

Det er tydelig at julebrus er sesongens smak: Sunniva har lansert en sort te med smak av julebrus - og uten sukker.

Pssst! Vil du lese mer om julemat, pynt og interiør? Kom i julestemning med VGs store julemagasin, som er i salg i dagligvarebutikker og i vår nettbutikk nå.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?