Julesmak: Slik har du ikke spist pepperkake før

5. desember 2014Aktuelt
PEPPERKAKEGODT: Vaniljeiskrem med knuste pepperkaker servert på appelsinsalat er en perfekt dessert til julen. Foto: Magnar Kirknes/VG
PEPPERKAKEGODT: Vaniljeiskrem med knuste pepperkaker servert på appelsinsalat er en perfekt dessert til julen. Foto: Magnar Kirknes/VG

Iskremen, tapasen, ostekaken og, til og med, frokostyoghurten kan serveres med pepperkakens julesmak.

Det er ingen tvil om at det smaker jul av pepperkaker. Men visste du at det ikke alltid er sånn at det smaker pepper av pepperkaker? Det er nemlig ikke pepper i alle pepperkakedeiger. Det er kanel, nellik, ingefær og kardemomme som, sammen med mørk sirup, gir pepperkakene den søte, lune smaken av jul.

Og selv om vi aldri vil ta pepperkakene ut av julen, kan vi ta julesmaken ut av de helt tradisjonelle pepperkakene og bruke dem i andre desserter og kaker.

Eller finn inspirasjon under til alt du kan smake til med pepperkake.

Foto: Mari Mushom/Cup and cakes
Foto: Mari Mushom/Cup and cakes

Kan du tenke deg noe bedre enn frisk, kald iskrem med smak av pepperkaker? Hva med pepperkakeis med pepperkakestrøssel?

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Ikke bare smaker disse som pepperkaker, de piffer opp juleststemningen i enhver sammenkomst et par hakk, minst.

Kombinasjonen av blåmuggost og pepperkaker er super, og resultatet er enkel og smakfull snacks som gjør seg bra som fingermat eller til tapasbordet.

Foto: Jennifer Segal/Once Upon a Chef
Foto: Jennifer Segal/Once Upon a Chef

Kanel, muskat og nellik blandes med en fantastisk pepperkakebunn og en fyldig ostekaketopping av kremost og gresskar.

Blåmuggost og pepperkake er en uimotståelig smakskombinasjon. Server den som en sen helgefrokost.

Den perfekte juledesserten får du med saftig, syrlig appelsinsalat toppet med vaniljeiskrem med knuste pepperkaker.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Kaken er en myk form for pepperkake og gir en fantastisk juleduft i hele huset.

Ikke bare smaken av pepperkaker, men også gløgg, setter julestemning på denne ostekremen - som gjør seg ypperlig på tapasbordet.

Publisert: 05.12.2014 kl. 14:01
Oppdatert: 05.12.2014 kl. 15:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?