Kylling med cornflakes og to andre deilige varianter
Kylling er verdens mest spiste kjøttslag. Det er i grunnen ikke så rart med tanke hvor mørt, magert, sunt og godt det er.
Brystet er en høyt elsket råvare som er raskt og enkelt å tilberede. I tillegg er det delikate kjøttet mottakelig for nesten alle slags smaker og kan derfor varieres i det uendelige, enten det dreier seg om hverdag, fest eller festlige hverdager.
I dagens deilige og enkle oppskrifter er brystene utgangspunktet. Kyllingbryst i en karrykrydret mangosaus er en gammel familiefavoritt som fortsatt holder stand. Den fylte varianten med tomat, mozzarella, basilikum og spekeskinke får smaksløkene raskt til å peke i retning av Italia, og det cornflakes-panerte, flatbankede brystet toppet med honning, øl og sennep, er bare skikkelig snadder.
Selv foretrekker jeg å bruke store og saftige bryst fra glade fugler, med eller uten skinn ettersom hva de skal brukes til.
Det får være litt opptil hver enkelt hvor mye du ønsker å legge i råvaren, for her finnes det etter hvert ganske mye å velge mellom. Kvalitetsforskjellene er ofte ganske store, og de aller billigste kyllingene er nokså sjeldent de beste.
En fugl på tallerkenen er bedre enn ti på taket.
Kos deg!
Følg Lise på Instagram for inspirerende matbilder og øyeblikk fra bak-i-kulissene. Vis oss dine beste kyllingretter på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg til siden vår.