Til hovedinnhold

Langpannekaken som redder alle anledninger

Skoleavslutning, fest i barnehagen, dugnad eller bursdag. Enklere blir det ikke, her er langpanne sjokoladekaken som alltid funker.


Navn: Elin Vatnar NilsenAlder: 42Yrke: Frilansskribent og konditorBosted: JessheimFavorittråvare: Kremfløte selvfølgelig!Favorittredskap: Foruten mine egne hender, en såkalt konditorkniv.Når jeg lager mat så liker jeg å høre på radio.Blogg: www.krem.no Min filosofi er å gjøre ting enkelt, og innholdet på bloggen er laget med tanke på at flere skal få lyst til å lage noe på egenhånd. Alle kan lykkes med å bake!
Navn: Elin Vatnar NilsenAlder: 42Yrke: Frilansskribent og konditorBosted: JessheimFavorittråvare: Kremfløte selvfølgelig!Favorittredskap: Foruten mine egne hender, en såkalt konditorkniv.Når jeg lager mat så liker jeg å høre på radio.Blogg: www.krem.no Min filosofi er å gjøre ting enkelt, og innholdet på bloggen er laget med tanke på at flere skal få lyst til å lage noe på egenhånd. Alle kan lykkes med å bake!

Denne anti-stress-sjokoladekaka kan alle lykkes med. En enkel, saftig og god. Verdens beste sjokoladekake i langpanne med glasur, fra ukens matblogger Elin Vatnar Nilsen. Og best av alt, du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden for den er ikke mer avansert enn at du rører den sammen på mindre enn et kvarter.

- Jeg pleier å dele den opp i passe store biter og legge i porsjonsposer i fryseren, Sier Elin. Den kan holde seg i flere uker så lenge den er godt innpakket, og har ofte reddet meg når jeg har fått uanmeldte gjester, og alle barn elsker den, understreker hun.

Oppskriften har fulgt Elin mange år, og er hva engelsmennene vil kalle «tried and tested». Her er det ikke mye som kan gå galt.

- Skulle du være så uheldig å steke den litt for lenge vil den saftige sjokoladekremen på toppen redde deg, sier hun. Om det motsatte skulle skje, at du steker den litt for lite, vil du få ros for den deilige dessert-aktige, bløte konsistensen som gjør at den nærmest smelter på tunga, fortsetter hun.

Vei opp alle ingrediensene før du begynner å kle en langpanne med bakepapir. Et tips er å benytte romtempererte egg og piske en god og luftig eggedosis. Når du blander inn det tørre skal det ikke røres for mye sammen, for da bevares luften fra eggedosisen slik at kaka hever seg.

Kakebunnen

  • 200 g smør eller margarin
  • 20 g kakao
  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 200 g hvetemel
  • 3/4 ts bakepulver

Smelt smøret og bland det med kakao mens sukker og egg piskes til eggedosis. Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen. Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 10-15 minutter. Bruker du en mindre langpanne trenger kaka litt lenger tid i ovnen.

Hvis du trenger glutenfrie kaker har Elin flere oppskrifter i bloggen sin, klikk her.

Glasur

  • 75 g smeltet smør eller margarin
  • 300 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao
  • 5 ss sterk kaffe

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Pynt med kakestrøssel eller kokosmasse.

BAK: Bland ingrediensene og hell røren over i en langpanne (t.v.). Stek i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter (t.h.).
BAK: Bland ingrediensene og hell røren over i en langpanne (t.v.). Stek i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter (t.h.).
SERVER: Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør den utover sjokoladekaken, strø kokos eller kakestrø over helt til slutt.
SERVER: Bland sammen ingrediensene til glasuren og smør den utover sjokoladekaken, strø kokos eller kakestrø over helt til slutt.

Ble din sjokoladekake god? Ta et bilde av den og del det på Instagram med #godtno, da får du kanskje bilde ditt inn på siden for alle matfolkene vi elsker.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?