Må kansellere reservasjonene til 800 gjester etter vannlekkasje

25. juli 2019Aktuelt
MÅ STENGE: Fagn, en av Trondheims to stjernerestauranter, må stenge dørene etter en vannlekkasje i en oppvaskmaskin, skriver Adresseavisen. Foto: Therese Alice Sanne/VG
MÅ STENGE: Fagn, en av Trondheims to stjernerestauranter, må stenge dørene etter en vannlekkasje i en oppvaskmaskin, skriver Adresseavisen. Foto: Therese Alice Sanne/VG

Michelinrestauranten Fagn, som fikk sin første stjerne tidligere i år, må rive hele første etasje.

En dårlig pakning i en glassvaskemaskin førte til en lekkasje på flere tusen liter vann, skriver Adresseavisen. Dermed må restauranten Fagn, som fikk terningkast 6 av VGs anmelder – og sin første stjerne i den anerkjente Michelin-guiden i februar, rive hele første etasje i restauranten, samt et rom i andre etasje.

I tillegg måtte reservasjonene til 800 gjester kanselleres.

– For min del betyr det ikke så mye at vi må rive en vegg eller legge nytt gulv. Det som plager meg er at vi må kansellere bestillinger. Folk kommer tilreisende for å spise hos oss, det er selvfølgelig ekstra trist for dem, sier kjøkkensjef Jonas Andre Nåvik til avisen.

Han sier videre at renovasjonen totalt kan komme på over en million kroner. Håvik sier han håper de åpner dørene 1. september, og at de prøver å få i gang en pop up-variant av restauranten i mellomtiden.

– Men vi har ikke landet noe enda. Det kan ikke være gjort halvveis. I en pop up får man ikke hele opplevelsen med stjernerestauranten, men vi ønsker å gi samme maten og servicen, sier Nåvik til avisen.

«Fagnomenalt!»

Da restauranten mottok stjerne i Michelin-guiden tidligere i år, fortalte Nåvik at de mottok over 250 bordbestillinger timen etter at stjernen ble delt ut.

Restauranten hadde bare vært åpen i halvannet år da de fikk stjernen.

– Det krever jo litt å jobbe på dette nivået, og alle følelsene bare kommer ut på en gang nå. Det er kjempegøy. Vi har bare vært åpne i et og et halvt år, og det er ikke så mange som vet om oss enda, sa kjøkkensjef Kim Remi Moen til Godt da.

VGs restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen trillet terningkast 6 da han besøkte restauranten i 2018.

– Og hva får man vel ikke igjen for pengene? Jo, man får virkelig matkunst, en restaurantopplevelse som er sjelden i alle verdens byer, ikke minst nord for Dovre. Fagn står ikke tilbake for toppsteder i Oslo, og kan by sin forgjenger, Credo, på likeverdig konkurranse, skrev Fosnes Hansen da.

Publisert: 25.07.2019 kl. 15:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?