Cupcakes med sjokolade og appelsin

DIGG: - Jeg har ikke så mye tid til overs, så det meste i bloggen er ting som kan bakes enten på en kveld, eller bake den ene kvelden og pynter den andre. Jeg bruker ofte ingredienser som de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet eller er rimelig å handle inn, sier Camilla.
DIGG: - Jeg har ikke så mye tid til overs, så det meste i bloggen er ting som kan bakes enten på en kveld, eller bake den ene kvelden og pynter den andre. Jeg bruker ofte ingredienser som de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet eller er rimelig å handle inn, sier Camilla.
Foto: Foto: Camilla Lindholm
Magne D. Antonsen

Det viktigste er å ha det gøy når du baker, og du kommer langt med en håndmikser, cupcakesformer, en god tipp, sprøyteposer og farger!

Ukens matblogger
Navn: Camilla LindholmYrke: Konsulent i Sana Pharma ASBosted: OsloFavorittråvare: Bremykt, så slipper jeg å vente på at det blir mykt og det smaker smørFavorittredskap: Håndmikseren min, alltid lett tilgjengeligBlogg: bakegleder-camilla.blogspot.com
Ukens matblogger Navn: Camilla LindholmYrke: Konsulent i Sana Pharma ASBosted: OsloFavorittråvare: Bremykt, så slipper jeg å vente på at det blir mykt og det smaker smørFavorittredskap: Håndmikseren min, alltid lett tilgjengeligBlogg: bakegleder-camilla.blogspot.com

- Jeg startet bloggen min fordi vil vise at alle kan bake noe fint uten at det er alt for vanskelig. Det blir mye cupcakes, for jeg har jo ikke alt for mye tid, sier Camilla til Godt.no.

- Når jeg baker har jeg fri og koser meg. Kobler av fra alt. Og det gleder så mange i etterkant, jeg kan jo ikke spise alle alene, understreker hun.

- Det meste i bloggen er ting som kan bakes enten på en kveld, eller bake den ene kvelden og pynter den andre. Jeg bruker ofte ingredienser som de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet, og bruker ingredienser som ikke koster skjorta. Det er klart at jeg burde kjøpe økologisk og god kvalitet hele tiden, men jeg høster like mange komplementer om det er den billige sjokoladen fra Rimi, fortsetter hun.

 • 100 g smør
 • 2 dl sukker
 • 3 egg
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 1/2 dl appelsinjuice
 • Finrevet skall av en appelsin, helst økologisk
 • 100 g hakket mørk sjokolade

Start med å sett ovnen på 175 grader, og vær oppmerksom på at noen former bare tåler 150 grader.

Rør smør og sukker til det blir luftig. Bruk gjerne lysebrunt rørsukker for det fremhever smaken. Rør inn et og et egg til alle 3 er i, og rør så det blir skikkelig eggedosis mellom hver gang.

Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Ha i appelsinjuicen. Du kan godt bytte ut juice med melk eller fløte. Bland til alt er rørt inn.

Det var grunnoppskriften og herfra er det jo bare fantasien som begrenser hva du vil blande inn. Jeg har valgt appelsin og sjokolade fordi jeg liker kombinasjonen.

Finriv skallet av en appelsin og hakk sjokolade, og vend det i røren.

Fyll formene 2/3 deler fulle og stek på 175 grader i omtrent 15 minutter. Jeg bruker en spagetti for å sjekke om de er ferdige. Stikk spagettien i, og fester røren seg på den når jeg tar den ut, må de stekes litt til.

Avkjøl helt før du pynter.

 • 150 g Philadelphia
 • 30 g mykt smør
 • 2 ss appelsinsaft fra appelsinen, evt smak til
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1-1 1/2 boks melis

Det er veldig enkelt, det er bare å ha alt i bollen og røre rundt. Smak til med appelsin og sørg for at du har nok melis slik at det er stivt nok for at mønsteret skal holde seg.

Jeg liker å farge med to eller tre farger. Det viktige her at man har de forskjellige fargene i hver sin side av sprøyteposen, så de ikke blander seg. For å lage rosen, bruk 1M tupp, den gjør at rosen blir fin uten at du ikke trenger for mye frosting på toppen. For å lage rosen starter man i midten og snurrer seg ut.

Siden er det bare å nyte ;-D

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?