Ostekake til nyttårsfesten

13. november 2012Aktuelt
Deilig ostekake med smak av bringebær og andre skogsbær. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Jarle Nyttingnes.)
Deilig ostekake med smak av bringebær og andre skogsbær. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Jarle Nyttingnes.)

Imponer med en av disse oppskriftene på ostekake.

En ostekake kan være så mangt. Noen sverger til ostekaken som settes til stivning i kjøleskapet, mens andre bare vil ha stekt ostekake. Konsistensen på fyllet i en stekt ostekake er gjerne litt tettere og fyldigere enn i de som kommer fra kjøleskapet.

Når du skal steke en ostekake, kan det gjøres i vannbad, slik at den ikke stivner helt på overflaten – men under får du også en oppskrift på en stekt ostekake hvor du kan droppe vannbadet.

Om du velger stekt eller ustekt, sørg i hvert fall for at du bruker ordentlig god kjeks i bunnen til kaken.

Ostekaken smaker ekstra godt om du serverer med friske eller rørte bær til, prøv gjerne en variant av bringebærsaus laget med rødvin.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?