Til hovedinnhold

Ved siden av grillmaten

13. november 2012Aktuelt
Disk opp med deilig tilbehør til grillmaten. (Foto: Colorbox.no.)
Disk opp med deilig tilbehør til grillmaten. (Foto: Colorbox.no.)

Tilbehør som passer til alt.

Det finnes mange favoritter blant det de hiver på grillen; noen elsker sommerkoteletter, andre tyr til laksefilet eller scampi-spyd og noen av oss holder oss til de gode, gamle grillpølsene.

Men det som er så fint når man griller, er at man kan tilberede litt av hver favoritt, og stadig lage og spise maten sammen. Og, du kan servere samme tilbehør til!

Potetsalaten går like fint til fiskekotelettene som til baconpølsa; tomatsalsa er snadder til både nakkekoteletter og grillspyd med sjømat – og tzatziki passer til nesten alt.

Her for du oppskrifter på salater, sauser og tilberedte grønnsaker som passer til det meste av det du velger å legge på grillen:

Potetsalat med bønner

En enkel og grei potetsalat som er rask å lage og som smaker deilig.

Potetsalat med bønner. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)

Salat med asparges

En lettlaget salat helt i sesongen – med ferske asparges og cherrytomater.

Salat med asparges.
Salat med asparges.

Salat med asparges. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Tomatsalat med mozzarella og balsamico

Tomater, mozzarella og basilikum i skjønn forening er perfekt til grillmaten.

Tomatsalat med mozzarella og balsamico. (Foto: Elisabeth Tønnessen.)

Tzatziki

Den greske klassikeren er ypperlig tilbehør til grillmat.

Tzatziki.
Tzatziki.

Tzatziki. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Tomatsalsa

En uslåelig favoritt blant tilbehør til både sjømat, fugl og kjøtt fra panne eller grill.

Tomatsalsa.
Tomatsalsa.

Tomatsalsa. (Foto: Mari Hult.)

Cajunsaus

Denne sausen er hot!!! Passer utmerket til grillet kjøtt og fisk.

Cajunsaus.
Cajunsaus.

Cajunsaus. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Saltbakte løk

Saltbakte løk er nydelig til grillede kjøtt- og fiskeretter.

Saltbakte løk. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Bengt Wilson.)

Korianderkål

Korianderkål er et artig tilbehør som smaker ekstra godt til lam og svin.

Korianderkål.
Korianderkål.

Korianderkål. (Foto: Trygve Indrelid.)

Foliebakt grønnsaksmiks

Enkelt å lage og raskt ferdig på grillen.



Foliebakt grønnsaksmiks.

Foliebakt grønnsaksmiks. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?