Gjør klar til påskeaftens lammestek
De aller fleste av oss spiser lam på påskeaften, her får du fire gode oppskrifter på lammestek.
Lammesteken er for mange høydepunktet på påskemenyen. Og det finnes mange måter du kan tilberede lammet til påskemiddagen på. Den tradisjonelle lammesteken med hvitløk og rosmarin serverer du med poteter, løk og tomater bakt i ovnen sammen med steken - enkelt og velsmakende. Eller du kan la deg inspirere av Hellas, og langtidssteke lammet med krydder som kanel, nellik og søt paprika; da er det godt med hjemmelaget potetstappe til. En fransk variant av påskelammet får du om du serverer det med ratatouille og fløtegratinerte poteter. Eller du kan gratinere selve lammet, med blåmuggost, for en skikkelig luksusvariant.
God påskemiddag!
Liten grunn til å endre en klassiker – lam med hvitløk og rosmarin funker hver gang, og er perfekt å servere til flere.
Dette greskinspirerte lammelåret har stått i ovnen i timevis. Du kan gjerne lage potetstappe eller kokte poteter til, men det er også veldig godt med brød som du bare dypper i den smaksrike sjyen.
Lammet langtidsstekes på lav temperatur, og mot slutten gratineres det med blåmuggost. Tomatene stekes også med lammet mot slutten, smakt til med soyasaus.