Morsdagsmat

13. november 2012Aktuelt
Dette er en rett der det er viktig å holde på det enkle, å la de få, men sterke smakene opphøyes i en høyere enhet. (Foto: Kim Nygård.)
Dette er en rett der det er viktig å holde på det enkle, å la de få, men sterke smakene opphøyes i en høyere enhet. (Foto: Kim Nygård.)

Skjem bort mor på morsdagen, her er seks forslag til morsdagsmiddag.

I dag er det morsdag og alle mødres hedersdag, da er det fint å kunne skjemme bort mamma litt. Prøv en av disse seks litt luksuriøse middagsoppskriftene for å glede mor på morsdagen.

Kyllingfileten blir festfin med tyttebærglasur og soppsaus. Eller om hun heller liker fisk, prøv å ovnsbake laksen med cherrytomater og parmesanpoteter. Ovnsbakt kan du også servere entrecôten, den serverer du med hjemmelaget potetmos, rotgrønnsaker, paprika og sjalottløk.

Blåskjell er knallgodt om vinteren, og de er så gode i seg selv at man ikke trenger å tilsette så mye mer enn litt hvitløk og chili og servere dem som en deilig pastarett. Lammekjøtt er også ypperlig søndags- og morsdagsmat, prøv å servere ytrefilet av lam med piperade, en slags litt grovere ratatouille. Andebryst er også festmat, server det med deilig fløyelsmy pastinakkpuré, sherrysaus og smørstekt rosenkål.

God morsdag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?