Lise Finckenhagens tre fristende pasjonsfruktdesserter

7. februar 2020Aktuelt
FRISKT OG SYRLIG: Hva med å prøve en ny vri på pavlovaen - som denne med pasjonsfruktkrem og mango? Foto: Sara Johannessen Meek/VG
FRISKT OG SYRLIG: Hva med å prøve en ny vri på pavlovaen - som denne med pasjonsfruktkrem og mango? Foto: Sara Johannessen Meek/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

Hvis du er glad i den syrlige pasjonsfrukten, vil disse tre dessertene være midt i blinken for deg.

Pasjonsfrukt er noe av det beste jeg vet - jeg er virkelig en stor fan. Den spesielle og nydelige smaken passer perfekt i desserter og kaker, akkurat passe frisk og syrlig med noe pikant som lurer seg inn.

I oppskriftene står det pasjonsfruktsaft, og den må være konsentrert, ikke blandet ut på noen måte. Enkelte steder kan man få kjøpt frossen pasjonsfrukt og den er super. Hvis ikke så kjøper du fersk pasjonsfrukt og lager egen saft. Det gjør du ved å dele frukten i to, skrape ut fruktkjøttet, kjøre det raskt med en stavmikser, for så å knuse fruktsekkene rundt frøene (men pass på så du ikke knuser frøene) og så gnir du det hele gjennom en sikt. Da sitter du igjen med fersk pasjonsfruktsaft.

Prøv deg på en frisk og deilig pasjonsfruktterte toppet med marengs, eller gå for en sprø og myk pavlova med pasjonsfruktkrem, mango og ekstra pasjonsfruktsaus. Pasjonsfrukt-utgaven av «tiramisu» kan også anbefales på det varmeste. Helt uten kaffe, men med masse deilig pasjonsfrukt.

Publisert: 07.02.2020 kl. 10:12


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?