McDonald's satser sunt med ny trendy kafé

7. januar 2015Aktuelt
BURGER: Hvem vet om burgeren er byttet ut med sunnere alternativer om noen år? Foto: McDonald's
BURGER: Hvem vet om burgeren er byttet ut med sunnere alternativer om noen år? Foto: McDonald's

Fra quinoa til baristakaffe – burgergiganten serverer sunne og mer eksklusive råvarer i nyåpnet Sydney-restaurant.

Folk flest forbinder nok ikke McDonald's med linser, tofu og brun ris – men det kan bli realiteten fremover.

KAFFE: Automatene er byttet ut med baristaer på den australske McCaféen. Foto: McDonald's
KAFFE: Automatene er byttet ut med baristaer på den australske McCaféen. Foto: McDonald's

Den amerikanske burgerkjeden har nemlig åpnet en ny filial i Sydney, hvor det kun serveres sunne retter som «tofu og grønnsaker», «kokte egg og babyspinat» og «kylling, gresskar og coleslaw», ifølge Daily Telegraph.

– Den eneste sammenhengen vi har [med McDonald's] er at vi er en McCafé, men vi tilbyr noe fullstendig annerledes enn de andre McCafé-ene, forteller daglig leder Kyle Jarvis til Daily Telegraph, og fortsetter:

– Hvis noen kommer hit for å få seg en Quarter Pounder, kommer de til å bli skuffet.

Testkjøkken

Kaféen heter The Corner, og har tatt av på Internett de siste ukene. Internasjonale nettsteder som Huffington Post, The Guardian og Foodbeast har omtalt serveringsstedet, som blant annet beskrives som en «McDonald's forkledd som en hipsterkafé».

Så langt er kaféen i Sydney et enkeltstående tilfelle, og det er usikkert om burgerkjeden planlegger å åpne flere «The Corners» rundt omkring i verden.

– Foreløpig er [kaféen] eksklusiv for Australia, sier pressekontakt for McDonald's Europe, Rosie Lewis, til Godt.

Kaféen beskrives som «et laboratorium» der de skal teste ut nye produkter, som eventuelt ender opp i andre restauranter etter hvert, skriver The Guardian.

De ansatte skal være kledd i olaskjorter og mørke jeans, mens restauranten er innredet med flislagte vegger og en urtehage.

– Hva blir det neste? Grønne juicer i Mason jars (Norgesglass, journ.anm.)? skriver den engelske avisen undrende, om enn noe ironisk.

Skeptisk

VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygård tror McDonald's sunnere konsept kan slå an, uten at han er spesielt fornøyd med det.

– Jeg tror dessverre folk kommer til å kjøpe det McDonald's bruker penger på – uansett hva det er. Selskapet er en enorm markedsføringsmaskin som påvirker det vi spiser i stor grad, sier Blomberg-Nygård.

Anmelderen tror likevel det er lenge til vi eventuelt ser en «The Corner» på Karl Johan.

– Kaféen kommer nok til å måtte være rimelig suksessfull i Australia for at de skal investere i konseptet, og åpne flere filialer, sier Blomberg-Nygård, som selv ville ha droppet quinoaen og linsene.

– Nei, de få gangene jeg er på McDonald's, drar jeg dit for å få meg en burger – ikke for å spise tofu.

SUNNERE: Linser, spinat og quinoa serveres i stedet for pommes frittes og quarter pounders. Foto: McDonald's
SUNNERE: Linser, spinat og quinoa serveres i stedet for pommes frittes og quarter pounders. Foto: McDonald's

Hva tenker dere om det nye konseptet? Diskuter gjerne i feltet under.

Publisert: 07.01.2015 kl. 09:34
Oppdatert: 07.01.2015 kl. 10:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?