Hjemmelaget pesto på seks spennende måter

26. november 2014Aktuelt
POTTE TIL PESTO: Har du urter eller grønnsaker til overs? Lag fristende og anvendelig pesto av det du har, enten det er persille eller spinat. Foto: VeganMisjonen.com / MatPaaBordet.no
POTTE TIL PESTO: Har du urter eller grønnsaker til overs? Lag fristende og anvendelig pesto av det du har, enten det er persille eller spinat. Foto: VeganMisjonen.com / MatPaaBordet.no

Den smaksrike og fargerike sausen piffer enkelt opp enhver rett. Fra grønnkålpesto til rød pesto, her er seks forskjellige varianter.

Pesto er utrolig anvendelig; bruk den som marinade, dipp til salte kjeks, tilbehør til middagsretter, fyll i gjærbakst, topping, pålegg på brødskiven, salatdressing eller som pastasaus. Å lage pesto er dessuten en glimrende måter å bruke opp urter eller bladgrønnsaker som begynner å synge på siste verset.

Hjemmelaget pesto er slettes ikke vanskelig å smelle sammen, det eneste du trenger er en food processor eller stavmikser. Lager du en stor porsjon når du først er i gang, så har du saus for flere måltider.

Du kan lage den italienske sausen av mye forskjellig, bare sjekk variantene under. For å komme til oppskriftene klikk deg videre på linkene.

Foto: MomseMat.Blogspot.no
Foto: MomseMat.Blogspot.no

Grønnkål er proppfull av næringsstoffer og kan brukes til så mangt, som å lage sunn snacks eller som noe friskt og grønt i suppen. Eller i pesto, selvfølgelig!

Foto: MatPaaBordet.no
Foto: MatPaaBordet.no

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen har flere oppskrifter på pesto på bloggen, og spinatpesto er en av dem. Hun bruker pesto på alt fra pizza til quesadillas for ekstra smak.

Foto: FoodByVictoria.Blogg.no
Foto: FoodByVictoria.Blogg.no

Denne pestoen er en salig blanding av soltørkede tomater, pinjekjerner, parmesan og hvitløk. Resultatet er så smakfullt at du kan gjøre det så enkelt som å servere den til godt brød.

Foto: VeganMisjonen.no
Foto: VeganMisjonen.no

Dette er blant matblogger Janes hverdagsfavoritt, nemlig hjemmelaget persillepesto på rugbrød. Ikke bare er det utrolig godt, men den spreke fargen lyser opp enhver traust tallerken.

Foto: EnKlypeSalt.no
Foto: EnKlypeSalt.no

Sigrunn fra matbloggen En klype salt serverer gjerne koriander- og persillepestoen til hjemmelaget pasta med tomat og spekeskinke. Så enkelt, så godt!

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Den klassiske pestoen laget av basilikum og pinjekjerner går aldri av moten, og smaker fantastisk godt til både laks og kylling.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Den grønne stilken blir kalt nordens hvitløk, og er som regel å finne i skogen på våren. Er du ikke så heldig og tilfeldigvis ha hamstret ramsløk fra tidligere i år, får du tak i ramsløkpuré på glass. Ramsløkspestoen passer ypperlig til fisk.

Del din hjemmelagde pesto med oss på Instagram med #godtno, og vi reporter de beste eller plukker dem til forsiden.

Publisert: 26.11.2014 kl. 22:26
Oppdatert: 20.02.2015 kl. 09:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?