Til hovedinnhold

Ti ting alle elsker fra frysedisken

INNAFOR: Noen ganger skal man unne seg noe godt - fra frysedisken, for eksempel. Foto: NTB Scanpix.
INNAFOR: Noen ganger skal man unne seg noe godt - fra frysedisken, for eksempel. Foto: NTB Scanpix.

Når man har litt dårligere tid, eller bare fordi man har lyst. Her er Godts favoritter fra frysedisken.


Hvis man er matentusiast er det da egentlig lov til å spise posesuppe eller kanelboller fra frysedisken? Vi tok en runde i redaksjonen og spurte om det finnes god mat i frysedisken. Kort oppsummert: Det gjør det.

Og hva er det aller beste? I tillegg til bakst og kaker, er både fiskegrateng og pizza innafor å diske opp med ferdigvarianten av innimellom.

Så neste gang du har litt dårlig tid, eller bare har lyst til å prøve noe annet - her er våre beste tips fra frysedisken:

First Price hvitløksbaguetter

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

For all del: Stå gjerne på kjøkkenbenken og klin med deig og heving og smør og steking – eller legg et par hvitløksbaguetter i ovnen (til den nette sum av 9,90 kroner) og ta deg et ekstra glass vin før gjestene kommer.

LobNobs

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

Hummer og kanari! Ikke hørt om den vassere storebroren til CrabSticks? LobNobs er noe av det billigste fiskeproduktet du kan kjøpe, med dugelig «fake» krabbesmak. Perfekt til studentmiddagen, gjerne dandert over stekte grønnsaker (frossengrønnsaker så klart) og med en nydelig, saus (hermetisk hakkede tomater med Piffikrydder). Billigere blir det ikke!

Fiskegrateng

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

Makaroni, hvit fisk og saus i en herlig symfoni! Sleng den i ovnen mens du selv kan slappe av i sofaen til siste episode av favorittserien. Gratengen gjør jobben sjæl.

Findus Kanelboller

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

Hjemmebakt får sterk konkurranse av frossenbollene til Findus. Det de ikke har av luftighet (for det har de faktisk ikke), tar de igjen på crispy overflate og et tykt, deilig lag av smør og kanel på innsiden. Smell disse i ovnen mens du spiser kveldsmat (hemmelig triks: litt ekstra smør på hver bolle) og du har desserten klar når du er ferdig – garantert en lykkelig slutt på dagen.

Almondy Mandelkake

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten

For noen blir kakebaking langt fra en suksess. Opptining derimot - umulig å gjøre feil!

Dr. Oetker frossenpizza

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

Konseptet frysepizza fikk en ny mening med Dr. Oetker. Her er det grunnlag for en liten hverdagsreise til Italia, og den blir aller best med avocado, tomat og ruccola på siden. Best av alt med denne er at osten får spille hovedrollen - for hvem kan vel få nok mozzarella?

Findus Sarah Bernhard

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten

Denne lille konfektkaken med nøttebunn og fløyemlsmyk sjokoladekrem må være den beste retro-desserten du finner i frysedisken. Populære på 1980- og 90-tallet, Sara Bernhard var typisk noe «de voksne» dro ut av frysen når det var dags for litt ekstra helgekos. Eneste minus: å utålmodig måtte vente på at de har tint.

Minibaguetter

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

Ingen helgefrokost uten en kurv ovnsvarme minibaguetter på bordet. Nydelig underlag for smeltet blåmuggost, nykokt egg, eller smør med syltetøy. Perfekt alternativ til hjemmebakst, da steketiden er kun noen få minutter.

Pain au Chocolat

Lykke er å finne disse sprø godbitene i fryseren når du er fysen på noe søtt og bare MÅ ha det der og da. Å lage croissant fra bunnen av tilsvarer nesten et dagsprosjekt. Her trenger du kun en varm ovn og 15 minutters tålmodighet. Voilà! Perfekt sprø, godt balansert med sjokoladebiter, og ikke minst, passe størrelse til at det er lov å ta fler enn én. Vi er ikke overrasket over at disse kom best ut i test av årets matnyheter.

Almondy Daimkake

Foto: Pia Cecilie Vabro/VG
Foto: Pia Cecilie Vabro/VG

Glem kompliserte trelagskaker med et utall ingredienser og to typer glasur – alt du trenger er strengt tatt Almondys Daimkake. Hakker du en Daim-sjokolade og strør på toppen, er det knapt mulig å skjønne at du ikke har laget den selv. Aller helst nytes denne selvsagt uten selskap, bare halvveis opptint på kjøkkenbenken. Nam!
Eller ta den helt ut andre veien, og lag din egen Daim-sjokolade fra bunnen av.

Hva er din frysediskfavoritt? Vi vil gjerne se deres tips til lettvinte løsninger i kommentarfeltet.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?