Gode og enkle oppskrifter med jordskokk

27. april 2016Aktuelt
LITEN OG LEKKER: Jordskokk er en ganske rimelig ingrediens, som kan brukes i supper, som tilbehør og til og med i desserter. Foto: Sara Johannessen/VG.
LITEN OG LEKKER: Jordskokk er en ganske rimelig ingrediens, som kan brukes i supper, som tilbehør og til og med i desserter. Foto: Sara Johannessen/VG.

Mange mener at jordskokkens utseende og rike smak kan minne om trøffel, men prisen derimot gir muligheter for fråtsing.

Du trodde kanskje at den populære jordskokken var et nytt bekjentskap for oss nordmenn? Nei da, den knudrete rotveksten var i landet vårt allerede på 1600-tallet. Den ble dog rimelig kjapt satt i skyggen av poteten, og var lenge vanligere å finne i prydplante-sortimentet enn på middagsbordene rundt omkring.

Det har tatt sin tid, men nå er i hvert fall jordskokken i ferd med å få sin revansje. La ikke ujevnhetene skremme deg, det er noe deilig og naturlig over at ikke alle er like. Med sin milde, sødmefulle og nøtteaktige smak er den en utrolig delikat grønnsak som er fantastisk i supper og gratenger, eller som pure, stekt eller ovnsbakt.

Hjemmelaget jordskokkchips er en innertier som snacks i seg selv, og det perfekte valget når du føler behov for et sprøtt innslag. Du kan faktisk også bruke vasket og skrubbet skall når du skal lage jordskokkchips.

Selv en enkel dessert som karamellisert pære med yoghurtis blir raskt løftet et par hakk med noen sprø flak av jordskokk.

Hvis du vasker og skrubber knollene godt, skal det ikke være nødvendig med skrelling. Skrell dem allikevel hvis skallet virker litt tykt.

Publisert: 27.04.2016 kl. 13:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?