Enkle retter til 17. mai-koldtbordet

FESTMAT: Fyll festkoldtbordet med hjemmelaget roastbiff og focaccia med ekstra topping for det lille ekstra. Foto: Sara Johannessen/VG
FESTMAT: Fyll festkoldtbordet med hjemmelaget roastbiff og focaccia med ekstra topping for det lille ekstra. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

Vår fantastiske nasjonaldag er rett rundt hjørnet. Her er fem forslag til snadder du kan bidra med til festbordet.

Mai er dugnadsmåned. Og 17. mai kan også gjøres i dugnadsånd. Selv er jeg veldig tilhenger av (større) sammenkomster hvor alle tar med seg litt hver.

Og har du ennå ikke bestemt deg for hva du selv tenker å bringe med som innslag på festbordet, ja så har jeg altså et par innspill å komme med:

Hjemmelaget roastbiff for eksempel, mye enklere enn du tror og du vil garantert bli hyllet for din innsats til fellesskapet. En «chunky» remulade topper mesterverket. Potetsalat passer til alt og røkelaksen har fått konkurranse fra rå laks med chili, ingefær og lime. Focaccia og aioli er alltid like populært. Ta med litt god spekemat i tillegg, eller slå to fluer i en smekk og topp brødet med deilig skinke. Sist men ikke minst, sprø toast med fetakrem, jordbær og balsamico. Salt møter søtt og syrlig i en fristende liten kinderoverraskelse her altså.

Med de beste ønsker om en aldeles strålende og smakfull 17.mai feiring. Hipp, hipp, hurra!!!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?