Sjekk ut disse firkantede vannmelonene

15. juli 2016Aktuelt

De vanligvis runde melonene har fått ny form og fasong.

Du har muligens sett disse ukonvensjonelle melonene gå sin seiersgang på nettet allerede. Ifølge Huffington Post blir nemlig hundrevis av disse melonene dyrket frem hvert år av japanske bønder.

Praktisk løsning

Grunnen til at vannmelonene har fått sin firkantede form, er rett og slett for at det skal bli enklere å oppbevare de i kjøleskap. Runde meloner tar jo opp mye plass, mens det er enklere å stable firkantede former. Og målene på melonene tilsvarer nøyaktig målene på japanske kjøleskap, slik at melonene passer perfekt i kjøleskapshyllen.

Selv om melonene mildt sagt ser uvanlige ut, er det ikke noe muffens med måten de lages på. Formen får de rett og slett fordi de blir dyrket i firkantede bokser, skriver New York Times. Melonene plasseres i glassbokser mens de er små og etter hvert som de vokser og fyller ut esken, blir formen firkantet.

Ikke spiselige

Selv om melonene passer perfekt i kjøleskapet, er det ikke der japanere flest oppbevarer dem. Mesteparten av vannmelonene høstes nemlig før de er ordentlig modne, og kan derfor ikke spises.

De har istedet blitt en luksusvare, og i Japan er de populære å gi bort i gave som dekor til hjemmet. Flere land har fått øynene opp for hypen, og i Canada har det blitt bestilt over 100 av disse melonene hittil i år. Også i Russland har den spesielle frukten blitt populær, og de betaler i dyre dommer for å sikre seg en firkantet melon.

Ifølge Huffington Post koster de omtrent 80 dollar i Japan, mens rike russere har betalt opp mot 860 dollar for én melon.

Hvis ikke en firkantet melon frister, kan du jo heller prøve deg på noen av disse oppskriftene med den vanlige runde sorten:

Publisert: 15.07.2016 kl. 16:00


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?