Pastinakk: Roten til mye godt
Hvis du ikke har smakt pastinakk ennå, er det heldigvis ikke for sent.
Du har sikkert sett den i butikken. Rotgrønnsaken som ligner litt på en blass gulrot. Den ser kanskje ikke veldig fristende ut. Men pastinakken er en kjempegod rotgrønnsak. Som er nydelig både rå og kokt eller stekt. Og den er i sesong hele høsten.
Pastinakken er en ganske fast grønnsak, og den inneholder masse stivelse. Noe som gjør at den passer godt til å lage chips på. Det kan du enkelt gjøre ved å skrelle den, rive av skiver med en ostehøvel og fritere i olje - perfekt tilbehør til høstens supper eller lammemiddag. Eller servere dem som snacks med en deilig rømmedressing ved siden av.
Du kan også bruke pastinakken til alt annet du vanligvis bruker poteten til. Lag puré på den eller suppe. Ovnsbak den eller kok den bare mør og server med smør. Bruker du den i supper og stuinger vil stivelsen hjelpe til å gi en litt tykkere konsistens på retten.
Husk å skrubbe røttene godt, og skrell dem gjerne. Eller i hvert fall skrap av det ytterste skallet.