Familievennlige fiskemiddager
Jeg slår et slag for de tradisjonelle fiskemiddagene. De som faller i smak selv hos små og store fiskeskeptikere. Og de må være hjemmelaget.
Hvorfor lage selv når du kan kjøpe ferdig er det nok mange som tenker. Svaret er at den hjemmelagde fiskemiddagen inneholder langt mere fisk. I tillegg er den veldig mye bedre på smak enn industrivariantene. Også kan du jo selvsagt tilrettelegge for egen (og familiemedlemmers) gane og preferanser.
Farsen til grove seikaker lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser (bruk puls-knappen for å unngå at farsen blir for fin), eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Bland inn hvitløk og purre og form fine kaker som stekes i godt smør i pannen.
Når det gleder fiskesuppen har jeg valgt å bruke blåskjell i tillegg. Blåskjellene gir en fantastisk kraft som igjen er et perfekt utgangspunkt for en god suppe. Husk at fiskebitene kun skal trekkes i suppen rett før servering.
Saftig fiskegrateng med sprø topping og egg- og baconsmør, er alltid populært. Selv foretrekker jeg å bruke fersk torskefilet, men en blanding med både sei og hyse blir også veldig bra. En liten halvstekt bagett blir flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter som persille eller basilikum, og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak.
Noen ganger tar skikkelig god mat litt tid å lage, men det er alltid verdt det!
Publisert: 19.10.2015 kl. 13:19
Lag deg en gratis konto