Ukens matblogg: Sunn og mettende pytt i panne med chorizo

SUNN FASTFOOD: Bønner, tomater og spicy chorizo er både rimelig og ganske så sunt. Foto: Ragnhild Flåøyen
SUNN FASTFOOD: Bønner, tomater og spicy chorizo er både rimelig og ganske så sunt. Foto: Ragnhild Flåøyen
Magne D. Antonsen

Sunn mat trenger ikke være komplisert. Sleng sammen spicy chorizo, søte tomater og sunne bønner, så har du en god middag på null komma niks.

Ukens matblogger Ragnhild Flåøyen (33)Yrke: Pedagogisk leder og veilederBosted: OsloFavorittråvaren akkurat nå er søtpotetFavorittredskapen er en god knivNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikkBlogg:Kokkelere.com Først og fremst for å ha et sted hvor jeg kan dele mine erfaringer og meninger rundt mat. I tillegg ønsker jeg å inspirere andre til å tenke over hva man spiser, og kjenner etter hvordan ulik mat påvirker kroppen din.Foto: Eivind Riiser
Ukens matblogger Ragnhild Flåøyen (33)Yrke: Pedagogisk leder og veilederBosted: OsloFavorittråvaren akkurat nå er søtpotetFavorittredskapen er en god knivNår jeg lager mat så liker jeg å høre på musikkBlogg:Kokkelere.com Først og fremst for å ha et sted hvor jeg kan dele mine erfaringer og meninger rundt mat. I tillegg ønsker jeg å inspirere andre til å tenke over hva man spiser, og kjenner etter hvordan ulik mat påvirker kroppen din.Foto: Eivind Riiser

- Jeg lager dette når det er hektiske dager for det er så rask å lage, sier ukens matblogger Ragnhild Flåøyen til Godt.no.

- Den har masse smak fra chorizoen, blir litt syrlig og søt av tomatene, og bønnene gjør at den blir sunnere enn om du bruker potet, forklarer hun.

- Når du skal lage mat er alltid det lurt å finne frem alt du trenger først, så du får sjekket at du har husket å kjøpe alt. Deretter pleier jeg å skrelle, kutte og gjøre klart det som skal brukes. På den måten går det mye fortere når du setter i gang med å steke eller koke, sier Ragnhild.

- Jeg liker godt å prøve nye ting, og oppdage nye retter som at jeg kan glede samboeren min med. Denne panneretten lærte jeg av Christopher Sjuve i et kokkeshow hos Kulinarisk akademi, forteller hun.

Les bloggen til Ragnhild her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

  • 100-125 gram chorizo
  • 1 stor gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 liten rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bokser hakkede tomater (450 Gram)
  • 0,5 - 1 ss tomatpure, smak til
  • 250 g store hvite bønner
  • 10 cherrytomater eller mini plommertomater
  • 2 ts tørket persille, pluss litt ekstra til pynt
  • Olje til steking

Ragnhild bruker 20 minutter på å lage denne.

Start med å skrelle og kutte alt. Chorizo deles i skiver, gulrot, stangselleri, løk og hvitløk kuttets fint. Tomatene deles i 2 eller 4.

Varm opp stekepanna, tilsett litt olje og stek bitene med chorizo til de er gyldne før du legger dem til side. Tilsett gulrøtter og stangselleri i panna og la det steke til grønnsakene begynner å bli møre. Vend inn løk og hvitløk, og stek videre til løken er blitt blank. Legg chorizobitene tilbake i panna før du tilsetter hakkede tomater og tomatpurre. La det småputre i 10 minutter før du vender inn persille. Tilsett bønner og delte tomater helt tilslutt. Vend det inn og la det småputre litt slik at alt blir gjennomvarmt.

Server det i litt dype tallerkener, så holder det bedre på varmen, og pynt med litt ekstra persille.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?