Ukens matblogg: Sunn og mettende pytt i panne med chorizo
Sunn mat trenger ikke være komplisert. Sleng sammen spicy chorizo, søte tomater og sunne bønner, så har du en god middag på null komma niks.
- Jeg lager dette når det er hektiske dager for det er så rask å lage, sier ukens matblogger Ragnhild Flåøyen til Godt.no.
- Den har masse smak fra chorizoen, blir litt syrlig og søt av tomatene, og bønnene gjør at den blir sunnere enn om du bruker potet, forklarer hun.
- Når du skal lage mat er alltid det lurt å finne frem alt du trenger først, så du får sjekket at du har husket å kjøpe alt. Deretter pleier jeg å skrelle, kutte og gjøre klart det som skal brukes. På den måten går det mye fortere når du setter i gang med å steke eller koke, sier Ragnhild.
- Jeg liker godt å prøve nye ting, og oppdage nye retter som at jeg kan glede samboeren min med. Denne panneretten lærte jeg av Christopher Sjuve i et kokkeshow hos Kulinarisk akademi, forteller hun.
Les bloggen til Ragnhild her, og følg henne på Facebook og Instagram også.
- 100-125 gram chorizo
- 1 stor gulrot
- 1 stilk stangselleri
- 1 liten rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 bokser hakkede tomater (450 Gram)
- 0,5 - 1 ss tomatpure, smak til
- 250 g store hvite bønner
- 10 cherrytomater eller mini plommertomater
- 2 ts tørket persille, pluss litt ekstra til pynt
- Olje til steking
Ragnhild bruker 20 minutter på å lage denne.
Start med å skrelle og kutte alt. Chorizo deles i skiver, gulrot, stangselleri, løk og hvitløk kuttets fint. Tomatene deles i 2 eller 4.
Varm opp stekepanna, tilsett litt olje og stek bitene med chorizo til de er gyldne før du legger dem til side. Tilsett gulrøtter og stangselleri i panna og la det steke til grønnsakene begynner å bli møre. Vend inn løk og hvitløk, og stek videre til løken er blitt blank. Legg chorizobitene tilbake i panna før du tilsetter hakkede tomater og tomatpurre. La det småputre i 10 minutter før du vender inn persille. Tilsett bønner og delte tomater helt tilslutt. Vend det inn og la det småputre litt slik at alt blir gjennomvarmt.
Server det i litt dype tallerkener, så holder det bedre på varmen, og pynt med litt ekstra persille.