Til hovedinnhold

Disse glassene kan du spise

13. august 2014Aktuelt
FARGERIKT: De spiselige glassene kommer i forskjellige smaker og farger. Foto: Loliware
FARGERIKT: De spiselige glassene kommer i forskjellige smaker og farger. Foto: Loliware

Drikk og spis! Et amerikansk selskap har utviklet glass som er så nedbrytbare at de kan spises.

Hvis du synes det er for tamt å pynte drinken med en appelsinskive og en liten parasoll, kan det hende at dette er noe for deg.

Et amerikansk selskap selger nemlig miljøvennlige glass som kan spises etter at du er ferdigdrukket.

Glassene, som heter Loliware, skal være hundre prosent naturlige, veganske og glutenfrie. For å få den rette konsistensen på glassene bruker de det geléaktige vegetabilske stoffet agar, som fremstilles av alger. Dette gjør at de i tillegg er fleksible.

Mindre søppel

Smaken på glassene varierer fra sesong til sesong, og selges foreløpig med smaken «citrus» som er en kombinasjon av rosa grapefrukt og yuzu som smaker som en blanding av sitron, mandarin og grapefrukt. Glassene skal passe til alt fra saft til drinker samt champagne.

Idéen er det de to amerikanske produktdesignerne Chelsea Briganti og Leigh Ann Tucker som står bak. De ble frustrerte over den store mengden søppel som ble kastet på store tilstelninger, og ville lage et miljøvennlig alternativ.

Prisen for de (vel)smakende koppene ligger foreløpig på omlag 68 kroner per pakke à fire. De har blitt omtalt i flere store tidsskrifter som Time, O Magazine og The New York Times, og håper ifølge hjemmesiden å få distribuert glassene over hele verden innen 2015.

NM: Jesper Høst har lang fartstid som bartender, og har selv eksperimentert med glass med smak. Spiselige glass, derimot, har han ikke prøvd ennå. Foto: Janne Møller-Hansen/VG
NM: Jesper Høst har lang fartstid som bartender, og har selv eksperimentert med glass med smak. Spiselige glass, derimot, har han ikke prøvd ennå. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Entusiastisk

Jesper Høst er kåret til Norges beste bartender, og var nylig med i Diageo bartender-VM i London. Han synes glassene høres morsomme ut, og trekker fram at bærekraftighet er i vinden som aldri før.

- Vi har vært veldig flinke på miljøperspektivet i Skandinavia i mange år, men nå har det blitt trendy i hele verden.

Høst har selv servert drinker fra blant annet treboller for å få et spennende smaksbilde, og stiller seg positiv til de spisbare glassene med smak.

- Jeg kunne absolutt tenkt meg å prøve dette. Det viser at servering av mat og drikke blir stadig mer kreativt, noe som passer bra særlig i mitt yrke der hver minste detalj fra smak til presentasjon er ekstremt viktig. Men om det kommer til å ruinere glassindustrien vet jeg ikke.

Kun for kald væske

Hvis du er nervøs for at glasset skal begynne å lekke, har du lite å frykte. De skal kunne holde på væske i opptil 24 timer.

De spisbare glassene er i tillegg enkle å bli kvitt hvis det ikke frister å spise dem opp: Siden de er hundre prosent naturlige er det bare å kaste dem på bakken når man har gått lei av å drikke.

- De løser seg også opp i løpet av minutter i varmt vann, forteller Briganti til The Guardian.

Man bør med andre ord holde seg til porselenskoppen hvis man har lyst på rykende varm te.

Hva tenker du om spiselige glass? Er det noe for deg? Diskuter gjerne i feltet under.

Publisert: 13.08.2014 kl. 16:28
Oppdatert: 13.08.2014 kl. 19:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?