Varmende rotfruktsupper

10. februar 2017Aktuelt
RESTEFEST: Bruk opp grønnsakene i kjøleskapet og lag en deilig suppe
RESTEFEST: Bruk opp grønnsakene i kjøleskapet og lag en deilig suppe
Foto: FOTO: Sara Johannessen VG

Er grønnsaksskuffen stappfull av rester? Lag en suppe med det du har – kok og mos grønnsakene og topp med det beste du vet.

Suppe er suverent! En mettende og næringsrik purésuppe med grønnsaker i sentrum varmer deg opp fra innerst til ytterst en kald vinterdag. Idéen er enkel - du koker grønnsakene helt møre i væske og kjører alt sammen til en jevn puré med en stavmikser eller i en hurtigmikser (blir suppen veldig tykk kan du enkelt justere det med mer væske.)

All smak og næring forblir i suppen og ekstra jevning er ikke nødvendig, det fikser grønnsakene helt strålende på egen hånd. Du kan selv velge om du vil gjøre det billig og magert, eller snasent og dyrt. Alt avhenger av råvarene du bruker og hva du ønsker å toppe suppen din med. Mandelpotetsuppe for eksempel, kan gjøres meget eksklusiv ved å høvle over mengder av sort eller hvit trøffel, men spør du meg er det like godt med bacon, ost og vårløk.

Sellerirotsuppe er også utrolig godt og enkelt. Den milde, sødmefulle og fløyelsmyke suppen får her litt ekstra friskhet fra eple, men kan fint lages uten epler også. Du kan eventuelt steke noen syrlige eplebiter i litt smør og pynte suppen med det, gjerne sammen med noe salt som for eksempel spekeskinke eller litt stekt flesk. Nettopp fordi purésupper har en litt «ensformig» konsistens er det ekstra viktig å tilføre noen kontraster i form av både smak og konsistens i toppingen.

Opplever du i likhet med meg at grønnsaksskuffen blir fylt opp av diverse rester fra tid til annen kan jeg anbefale deg å lage en rotfruktsuppe i god restefest-stil. En søtpotet, to gulrøtter, litt kålrot, løk, ingefær og chili kan raskt forvandles til en knallgod suppe. En boks kokosmelk gir en eksotisk avrunding, og varme sprø kikerter står for små krydrede overraskelser.

Så finn frem stavmikseren og miks deg frem til noe skikkelig godt og varmende.

Publisert: 10.02.2017 kl. 11:39
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 12:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?