Et lite stykke syndig fristelse

SJOKOLADELYKKE: La deg friste av en mektig og kraftig sjokoladekake.
SJOKOLADELYKKE: La deg friste av en mektig og kraftig sjokoladekake.
Foto: Foto: Sara Johannessen
Lise Finckenhagen

Ingenting oser mer av ren nytelse enn en saftig, mørk og lekker sjokoladekake. Enten det noe som skal feires, noe som skal glemmes eller om det bor en liten sjokoholiker i deg.

Det finnes dager hvor man ønsker å ta noen snarveier, og det ligger faktisk produkter i frysedisken som gjør det mulig. Frossen butterdeig for eksempel. Selv har jeg alltid noen plater liggende sånn i tilfelle jeg skulle bli litt fysen. Kall det gjerne nødproviant for søtmonser. Med fløyelsmyk sjokoladekrem og friske bringebær er hjelpen nær. Selv er jeg veldig glad i nettopp kombinasjonen sjokolade og bringebær, men du kan gjerne bruke andre bær som jordbær, blåbær eller multer hvis du heller vil det.

Nøtter og sjokolade er en klassisk kombinasjon, og det er ikke tilfeldig. En mektig sjokoladetrøffelkrem på saftig nøttebunn er akkurat så godt som det høres ut. Topp kaken med myk pisket krem og dryss over espressopulver hvis du liker smaken av kaffe sammen med nøtter og sjokolade.

Høye kaker er alltid populært. Dagens høyeste er lagkaken med salt karamellsmørkrem. Den er både søt og mektig, og det er mye tilfredsstillelse i et lite stykke. Saltet er her et viktig element, da saltet bryter med alt det søte. Og hvis du tenker at peanøtter i tillegg hadde gjort susen, så kan du gjerne drysse en håndfull grovhakkede peanøtter mellom lagene ved montering.

Er du på jakt etter en supersaftig kake med en ren og intens sjokoladesmak skal du teste ut sjokoladekaken «Nemesis». Den legendariske «Chocolate Nemesis» stammer fra «The River Café» i London. Kaken er laget uten mel, og er stekt i vannbad, noen som gir den en ekstremt delikat, fløyelsmyk og kremet konsistens. Du klarer rett og slett ikke å motstå denne hinsides sjokoladekaken når du først har smakt den. Og jeg må advare deg, som sjokoholiker vil du aldri klare å rømme fra din Nemesis.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?