Til hovedinnhold

Verdens beste karamellpudding med fyldig karamellkrem

3. juli 2014Aktuelt
KLASSIKER: Thea arvet oppskriften til denne nydelige karamellpuddingen fra oldemor Elfrida Marie Olsen. Foto: Thea Olsen Bolstad
KLASSIKER: Thea arvet oppskriften til denne nydelige karamellpuddingen fra oldemor Elfrida Marie Olsen. Foto: Thea Olsen Bolstad

Dette er oldemors karamellpudding med pisket karamellkrem og friske bær. En nydelig hjemmelaget dessert til en hver anledning.

Ukens matblogger Thea Olsen Bolstad (17)Er elev på Nordahl Grieg videregående skole og blogger.Bor i Bergen.Favorittråvaren er vaniljestang.Favorittredskap er kjøkkenmaskinen min.Når jeg lager mat så liker jeg å ha god tid og kjøkkenet helt for meg selv.Blogg: mylittlekitchen-thea.blogspot.com der jeg vil inspirere andre til å bake ved å skrive oppskriftene så enkle som mulig med steg for steg bilder.Foto: Amalie Olsen Bolstad
Ukens matblogger Thea Olsen Bolstad (17)Er elev på Nordahl Grieg videregående skole og blogger.Bor i Bergen.Favorittråvaren er vaniljestang.Favorittredskap er kjøkkenmaskinen min.Når jeg lager mat så liker jeg å ha god tid og kjøkkenet helt for meg selv.Blogg: mylittlekitchen-thea.blogspot.com der jeg vil inspirere andre til å bake ved å skrive oppskriftene så enkle som mulig med steg for steg bilder.Foto: Amalie Olsen Bolstad

- Denne karamellpuddingen er familien sin favorittdessert og vi lager den til både jul, konfirmasjon, bursdag og 17. mai. Det er egentlig oldemor Elfrida Marie Olsen sin oppskrift, sier ukens matblogger Thea Olsen Bolstad til Godt.no.

- Karamellpuddingen har en fløyelsmyk konsistens med en herlig smak av karamell, og den blir ekstra godt sammen med karamellkrem og friske bær, sier hun.

- Den er enkel å lage, men du må være litt tålmodig. Det beste er å lage karamellpuddingen dagen før, for den blir best om den får stå i kjøleskap over natten, forklarer hun.

Les bloggen til Thea her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

Ingredienser til én form på 1,5 liter

Karamellpudding

  • 2 dl sukker (til karamellen)
  • 9 egg
  • 2-3 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 liter helmelk

Karamellkrem

  • Karamellen fra puddingen
  • 3 dl kremfløte, pisket

Slik gjør du det

Thea bruker omtrent 15 minutter på forberedelser, 3-4 timer på stekingen og hele natten i kjøleskap.

Smelt 2 dl sukker til det er lysebrunt. Fordel det i bunnen av formen.

Bland egg og sukker lett. Tilsett vaniljesukker.

Rør i helmelk. Sil deretter blandingen i en sikt rett i formen, for å få vekk strengene i eggene.

Stekes i lunket vannbad (3/4 full) på 125 grader i 3-4 timer på nederste rille i ovnen. Den skal kjennes fast når du trykker lett med en fuktet skje.

La karamellpuddingen stå i formen til neste dag i kjøleskapet. Puddingen smaker best når den serveres helt kald.

Neste dag, løsne puddingen fra kanten med en kniv og hell karamellen fra puddingen i en skål. Karamellen ligger i bunnen av formen, så hold formen sidelengs med en stekespade eller lignende over for å få ut karamellen.

Pisk kremfløte til krem og bland med karamellen til en herlig karamellkrem.

Legg puddingen over på et serveringsfat. Pynt med karamellkremen rundt eller server den ved siden av i en skål. Du kan også pynte karamellpuddingen med pisket krem og bær på toppen.

Publisert: 03.07.2014 kl. 09:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?