Instagram-vennlige spisesteder jorden rundt

10. august 2018Aktuelt
MARKEDSFØRING: Flere og flere steder merker seg effekten av å bruke sosiale medier som markedsføring. Foto: Wayne0216 / Shutterstock / NTB scanpix
MARKEDSFØRING: Flere og flere steder merker seg effekten av å bruke sosiale medier som markedsføring. Foto: Wayne0216 / Shutterstock / NTB scanpix
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Instagram er en effektiv markedsføringsform for blant annet spisesteder.

Billeddelingsapplikasjonen Instagram har tatt av de siste årene. En kan dele bilder med hele verden, og noen lever av akkurat dette. Vi har tidligere skrevet om den «Instagram-vennlige» restauranten hvor gjestene fikk lyskastere og spesialtallerkener, om kunstneren som gjorde det stort på Instagram med sine utskjæringer i frukt og grønt og kafeen som fikk oppmerksomhet på sosiale medier for deres latte med Ryan Goslings fjes.

Instagram har fått en stor påvirkningskraft blant brukerne, og billeddelingstjenesten har blant annet endret reisevanene våre.

«Nå er det blitt sånn at også hoteller og restauranter innredes og velger meny med hensyn til å være bildevennlig», sa trendforsker til VG Reises artikkel om endring av reisevaner. Instagram er nemlig blitt en effektiv markedsføring for blant annet spisesteder.

Effektiv markedsføring

Markedsføringsekspert og rektor på Kristiania Høyskole, Trond Blindheim, forteller at en må gjennom en mediekanal for å nå forbrukerne, enten det er avis eller sosiale medier.

– Sosiale medier er jo det nye, det å dele sosiale settinger med venner og bekjente. Det er veldig god markedsføring for restauranter og utesteder. Når du kommer til et sted du aldri har vært før må du nesten gripe til ulike apper for å se hvor det er god mat. Og liker du maten, deler du videre. Så rullerer det videre slik, forteller Blindheim.

– Det er effektiv markedsføring, legger han til.

– Merker du noe til en trend om at spisesteder gjør interiøret og maten «Instagram-vennlig»?

– Ja, det gjør jeg. Det er et konkurransefortrinn at restauranten ligger i omgivelser som er estetisk flotte. Det er lett å ta et bilde med telefonen og legge det ut slik at følgere på sosiale medier kan se. Sånn sett ligger det jo også en anbefaling i det. Dette har restaurantene merket seg, det er verdens beste markedsføring, sier Blindheim.

10 «Instagram-vennlige» spisesteder i verden:

London, England: Sketch

Sketch London er alle influenceres drøm. Baren er rosa, veggene er rosa og stolene er i rosa velur. Veggene er fylt med inspirerende bilder med kunst og tekst, og du finner søte beskjeder i bunn av kaffe- og tekoppene. I tillegg er drinkene superlekre og du kan bestille det stadig mer populære konseptet afternoon tea.

Toronto, Canada: Kiin

En lys og trendy thairestaurant i Toronto. Restauranten tilbyr lekre drinker i alle farger og deilige, fargerike retter med smaker fra Thailand – alt særdeles Instagram-vennlig. Restauranten har materialer som marmor og tre. Farger som går igjen i interiøret er mørkegrønn og lyserosa, brutt med tre, gull og hvite steiner og fliser.

San Francisco, USA: Media Noche

Hva litt cubansk mat mens du er i SanFran? Vi snakker massevis av ost, ananas-sangria, empanadas, salsa verde og tonnevis av avokado. Alt servert i et minimalistisk og stilrent lokale med hvite flater, kule mosaikkfliser og svarte og turkise detaljer – dekorert med grønne planter.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

New York, USA: Tacombi

Velkommen til Mexico, midt på Manhattan. Faktisk har Tacombi flere adresser, både i Nolita, Flatiron District, Midtown, og Brooklyn. Lokalene er råkule, med lyslenker i taket, herlig atmosfære og det enkle hvite og stilrene blandet med et fargerikt, meksikansk og urbant uttrykk. I lokalet i Elizabeth Street i Nolita er det stående en van midt i lokalet. Maten du får servert er smaksrike, små tacos med deilige råvarer. En smaks- og fargebombe!

Paris, Frankrike: Alcazar

I en oase av grønne planter er velursofaer i naturlige farger, bord i marmor og puter i vintage-stil. Den lille baren lyser opp i lokalet, og dekor som stilige lamper, mektige vaser og kunst på veggene gir det lille ekstra. Maten du får servert ser ut akkurat slik du ser for deg du vil spise i Paris, med alt fra avokadotoast og pokébowl til ceviche, kamskjell og mille-feuille på menyen.

Dubai, De forente arabiske emirater: Flamingo Room by tashas

Rosa, grønt, blått og grått, med grønne planter og sebramønster. Lekre barer, lekkert interiør, lekre drinker og lekker mat – dette spisested er gjennomført. Midt i restauranten finner du også en luksusbutikk som selger klær og mer. Er du ute etter en luksuriøs følelse vet du hvor du kan ta veien.

Shanghai, Kina: Mellower Coffee

Mellower Coffee i Shanghai serverer kaffe i alle former. De lager lekre drinker med kald kaffe, lager kunst i kaffeskummet på latten og serverer spesialkaffe av høy kvalitet. Lokalet er simpelt, trendy og lyst. De selger også andre drikker, blant annet i fargene rosa, lilla og blå.

Les også: Lattekunst ...

Marrakech, Marokko: La Famille

En hyggelig restaurant i boho chic stil i Marrakech. Ved uteserveringen florerer det av grønne planter og vakre blomster som gjør at ethvert bilde vil se fint ut. Spisestedet serverer mat som ravioli, gnocchi, spennende salater, marokkansk brød og mer. Maten blir servert i unike og fargerike skåler og tallerkener.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Unawatuna, Sri Lanka: Mmmh Sucre & Sale

Om du har cravings på crêpe og friske smoothier er dette plasser for deg. Et enkelt lokale, som serverer deilig og Instagram-vennlig mat. På menyen står også kaffe, iskaffe og juicer. Crêpe med nutella og banan, med en god og frisk smoothie på siden? Det handler om balanse – og ikke minst å friste alle sosiale medier-følgerne.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Rio de Janeiro, Brasil: Plage Café

Midt blant fjell og regnskog finner du dette palasset som er gjort om til en restaurant. Her kan du virkelig drømme deg bort, omgitt av drømmende natur, gammel steinbygning og basseng i midten. Spis frokost eller lunsj med kaffe, fersk appelsinjuice, frisk frukt og diverse retter. Om ikke dette stedet får likerklikkene til å strømme, så vet ikke jeg.

Publisert: 10.08.2018 kl. 12:43
Oppdatert: 13.08.2018 kl. 08:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?