Sjekk høstens godteri- og snacksnyheter fra matslippet
Gamle sjokolade- og kjeksfavoritter har fått en ny vri når høstens matprodukter lanseres. Godt har smakt på flere av nyhetene for å guide deg gjennom snackshyllen.
Høsten er tid for kortreiste råvarer som sopp, epler og lammekjøtt, men også matnyheter i butikkhyllene. I begynnelsen av september er det nemlig duket for årets tredje lanseringsvindu i dagligvarehandelen.
Spør du oss, er det mest spennende fra høstens matslipp utvalget av godteri- og snacksnyheter. Produsentene frister med nye vrier på søte og salte favoritter, samt potetgull i mer spreke smaker enn salt eller paprika. Bær i godteri og kjeks er også en gjennomgående trend i årets snacksnyheter.
Noen av produktene er allerede å finne hos kiosker og bensinstasjoner, men de fleste kommer i butikk i uke 38.
Redaksjonen har smakstestet flere av godteri-og snacksnyhetene - her er dommen:
Mørk Firkløver (Freia)
Den mørkere varianten av Firkløver lover bra og skuffer heller ikke! Sjokoladen, som inneholder minst 46 prosent kakao, smaker god mørk sjokolade - litt som kokesjokolade uten at den blir for mørk. Kombinasjonen av mørk sjokolade og hasselnøtt minner litt om M-sjokoladen i plateform. Et ekstra pluss at sjokoladen støtter bønder som dyrker kakao på en bærekraftig måte. Dette er høstens beste sjokoladenyhet!
Salte ubåter (Nidar)
Har du savnet en salt variant av lakrisbåtene, er kanskje det siste tilskuddet i Skipper-familien noe for deg. Her er tyggemotstanden og søte lakrisen byttet ut med skikkelig myk vingummi og et hint av salt lakris. Vi savner imidlertid mer lakrissmak og får følelsen av at vi spiser ekstra myke pastiller.
Stratos Melky (Nidar)
Den nye Stratos-sjokoladen kommer både i stor plate og mindre porsjonspakke. Vi får øyeblikkelig assosiasjoner til Kinder Maxi-sjokoladen, som også består av melkesjokolade og mykt melkefyll. Forskjellen er at her får du den luftige Stratos-konsistensen sammen med melkefyllet - altså litt mer å tygge på. Liker du veldig søt melkesjokolade, er denne veldig god.
Smash!-kuler (Nidar)
Det skal godt gjøres å spise bare én Smash!, sies det. Da er det kanskje godt at det har kommet en mini-variant. De små kulene smaker imidlertid for lite Smash og for mye sjokolade. Har du lyst på Smash!, er nok de vanlige et bedre alternativ. Sjokoladekulene passer derimot glimrende som topping på iskrem eller kaker.
Kokkens oppskrift - Mild bearnaise (Kims)
Denne chipsnyheten fikk alle bearnaisesaus-elskere til å gå av skaftet allerede før smaking. Etter noen tygg var det imidlertid vanskelig å spore bearnaisen noe sted. De sprø flakene smaker mer sour cream & onion eller crème fraîche. I bunn og grunn både lukter og smaker det som alt annet potetgull. Men hadde den ligget igjen i skålen en lørdagskveld, så ville den nok blitt spist opp.
Ballerina Duo bringebær og sjokolade (Sætre)
Kjeksklassikeren har forsøkt å oppdatere fyllet med flere norske smaker de seneste årene. Sist ut nå er en kombinasjon av bringebær og sjokolade. Ikke bare er det karakteristiske hullet i midten av kjeksen forsvunnet, men heller ikke de doble kjeksene i pakken sitter sammen. Fyllet smaker ikke mye bringebær og litt kunstig. Vi hadde spist den hvis vi hadde fått den servert hos bestemor, men ikke noe vi hadde kjøpt selv.
Jungelvenner (Freia)
Vingummi eller sjokolade? Ja takk, begge deler. Nyheten fra godteriprodusenten har samlet myke gelédyr sammen med forskjellige Freia-sjokolader. Ulempen ved å blande godteri med sjokolade er at smaken smitter over på hverandre. Her smakte blant annet de hvite sjokoladeplettene sitron. Ellers en fin delepose til hele familien. Fordelingen er dog litt urettferdig med kun to store Eventyrsjokolader i posen vi fikk.
Oreo peanutbutter (Mondelez)
Den populære Oreo-kjeksen frister med nytt fyll som skal smake peanøttsmør. Men er det egentlig tilsatt smak i fyllet? For man blir nesten litt irritert på fyllet fordi det smaker altfor lite. Det skulle gjerne vært litt saltere som peanøttsmør ofte er. I tillegg er kjeksen veldig tørr, og man sitter igjen med kjekssmuler i munnen lenge etterpå.
Kvikk Lunsj Blåbær (Freia)
Den gode, gamle tursjokoladen har fått følge av naturens beste søtsak, men sjokoladen, som kommer i begrenset opplag, smaker mest kunstig blåbær. Bærsjokoladen smaker rett og slett Kvikk Lunsj med bismak. Konseptet med tur, sjokolade og blåbær er i seg selv god. Og hvis man først skal «tulle» med Kvikk Lunsj-en, er kanskje blåbær det beste man kan kombinere med. Det er bare synd den lukter gammel tursekk når du åpner pakken.
Publisert: 08.09.2015 kl. 14:09
Oppdatert: 09.09.2015 kl. 10:36
Lag deg en gratis konto