Ukens matblogg: Cookies med tranebær og sjokolade

11. juni 2015Aktuelt
CHOCOLATE CHIP: Både myk og sprø, og du kan bruke den tørkede frukten du liker best i disse deilige cookiesene. Foto: Helene Rui Skoje
CHOCOLATE CHIP: Både myk og sprø, og du kan bruke den tørkede frukten du liker best i disse deilige cookiesene. Foto: Helene Rui Skoje

Myke, seige, sprø deilige amerikanske cookies med sjokolade, her er oppskriften.

Ukens matblogger Helene Rui Skoje (27)Er flyvertinne og sykepleierBor i BærumFavorittråvaren er vanilje, sjokolade og bærNår jeg lager mat så liker jeg å lage det sammen med mannen min på kjøkkenet, det er alltid god stemning.Blogg: Kakepiken.no En blogg både for nybegynnere og bake-entusiaster.
Foto: Julia Vdl. Michelet Chivers
Ukens matblogger Helene Rui Skoje (27)Er flyvertinne og sykepleierBor i BærumFavorittråvaren er vanilje, sjokolade og bærNår jeg lager mat så liker jeg å lage det sammen med mannen min på kjøkkenet, det er alltid god stemning.Blogg: Kakepiken.no En blogg både for nybegynnere og bake-entusiaster. Foto: Julia Vdl. Michelet Chivers

- Disse cookiesene er så enkle og kjappe å lage og er veldig kjekt å ha på lur i fryseren hvis du får gjester, sier ukens matblogger Helene Rui Skodje til Godt.no.

- De aller fleste liker dem, og de kan lages med mange typer fyll. Ikke bare sjokoladebiter og tranbær. Tranebærene gjør den litt syrlig, mens sjokoladen gir sødme og det er en god kombinasjon. Prøv også med andre typer tørket frukt, marsipan, nøtter og ulike typer sjokolade., forteller hun.

- Kjeksene blir sprø utenpå og seige inni, slik som de amerikanske typene sier Helene

- Det er viktig å steke et prøve-brett med kun et par cookies på, for å se om de eventuelt flyter for mye ut under steking og blir tynne og sprø. Da kan du ha litt mer mel i deigen før du steker de neste. De skal bli gyldne men ikke for brune., sier Helene.

Les bloggen til Helene her, og følg henne på Facebook og Instagram også.

Ingredienser for rundt 20 kjeks

  • 100 g ekte smør
  • 140 g brunt sukker
  • 140 g sukker
  • 1 egg
  • 12-15 dråper vaniljeessens
  • 200 – 250 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 150 g sjokolade, 70% eller mørkere.
  • 100 g tørkede tranebær

Slik gjør du det

Helene bruker 20-30 min på å lage disse.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt smøret i en kasserolle på middels varme

Bland begge sukkertypene med egget i en bolle, visp godt sammen, og hell deretter det smeltede smøret i sukkerblandingen. Rør godt sammen.

Ha mel, salt og bakepulver i en annen bolle, bland godt og hell litt og litt over i smør- og sukker blandingen mens du rører det inn.

Ha den hakkede sjokoladen og tranebærene i deigen, bland alt godt sammen.

Bruk et stekebrett, legg på bakepapir og form deigen til små kuler på størrelse med valnøtter og legg utover brettet med litt margin rundt seg, de vil flyte noe ut.

Stek gjerne ett prøvebrett først med kun ett par kjeks på. Dersom de flyter for mye ut må du regulere resten av deigen ved å ha i mer mel.

Stek cookies’ene midt i ovnen i ca 7-12 min. La de avkjøles på rist før du spiser de, hvis du klarer å vente.

Publisert: 11.06.2015 kl. 12:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?