Dette er den populære kakebloggerens favorittråvare om sommeren

SØTT OG SYRLIG: Danske Anne Moltke Dahl kombinerer sesongens rabarbra med hvit sjokolade. Foto: Anne Kring / Anne Moltke Dahl
SØTT OG SYRLIG: Danske Anne Moltke Dahl kombinerer sesongens rabarbra med hvit sjokolade. Foto: Anne Kring / Anne Moltke Dahl
Natalie Ngo Granum

Den syrlige rabarbraen gjør seg spesielt godt i søte oppskrifter, mener Anne Moltke Dahl. 

Vi har tidligere snakket med Norges største matblogger, Trine Sandberg, om hennes favorittråvare i april, og hvorfor sjokolade er en av råvarene mesterbaker Trude Beate Brendehaug bruker mest.

Nå har vi tatt en prat med en av Danmarks mest populære kakebloggere.

– På våren og forsommeren er rabarbra uten tvil min favorittråvare, sier Anne Moltke Dahl.

Kakebloggeren og kokebokforfatteren er kjent for å inspirere med sine lekre, søte fristelser på Instagram-kontoen @anneauchocolat. Sjokolade og bær er gjengangere i bildene hun deler til sine 200.000 følgere på bildedelingstjenesten, men på denne tiden av året elsker hun å ta i bruk rabarbra i kaker og desserter.

– De fargefine rabarbrastilkene får en fantastisk smak når de blir tilberedt sammen med noe søtt. Det kan være i alt fra syltetøy, kaker, terter og smuldrepai til is, sier Moltke Dahl og fortsetter:

– Jeg er veldig glad i å bruke rabarbra sammen med sitron, mandler, hvit sjokolade, vanilje eller syltet ingefær.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD I BAKST: Rabarbra kan brukes til mer enn å dyppe i sukker. Foto: Magnar Kirknes
GOD I BAKST: Rabarbra kan brukes til mer enn å dyppe i sukker. Foto: Magnar Kirknes

En av hennes favorittoppskrifter med rabarbra er en kake med hvit sjokolade og mandler toppet med kremost og enda mer hvit sjokolade, samt bakt rabarbra.

– Kaken er superenkel, uten mel og velsmakende - samtidig byr den på skikkelig vårfølelse med en «touch» av sommer. Pyntet med rabarbra på toppen får kaken dessuten en syrlig og søt friskhet, forteller kakebloggeren.

Senere på sommeren kombinerer hun helst rabarbra og jordbær sammen, enten i form av syltetøy eller i en terte. For å få mest mulig ut av råvaren anbefaler hun å bruke hele rabarbrastilken - for eksempel hvis du skal lage syltetøy

– Det er den nederste delen av stilken det er mest smak og farge i, tipser hun.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?